"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Trump ve Kamala Harris 4 Eylül'de canlı yayında karşı karşıya gelecek

Trump ve Kamala Harris 4 Eylül'de canlı yayında karşı karşıya gelecek

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, 5 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların adayı Kamala Harris ile 4 Eylül'de canlı yayında karşılaşmayı kabul etti.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Harris ile 4 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek canlı yayın tartışmasını onayladığını duyurdu. Tartışmanın Fox News tarafından düzenleneceğini ve Pensilvanya'daki bir açık alanda yapılacağını belirten Trump, moderatörlerin Bret Baier ve Martha MacCallum olacağını, kuralların ise daha önceki Biden tartışmasıyla aynı kalacağını açıkladı.

Trump, tartışmanın "bir saha dolusu insan" önünde yapılacağını ifade ederek, Demokratların, Biden'ın yerine yeni bir aday koyarak demokrasiyi tehdit ettiğini belirtti. “Bu daha önce hiç yaşanmamış bir durum ve ben buna karşı çıkıyorum. Şimdi Joe Biden’ı ‘çılgın Kamala’ ile değiştirmeye hazırım,” dedi.

Biden ile mücadele sürecinde büyük bir zaman ve kaynak harcadığını vurgulayan Trump, “Artık yeni bir aday var. Adil olmasa da bu durumla yüzleşmek zorundayım. Kim olursa olsun, kötü politikalar aynı kalacak ve bu 4 Eylül’de net bir şekilde ortaya çıkacak. Kamala Harris ile bu tartışmayı dört gözle bekliyorum,” dedi.

Kamala Harris ise Fox News’in teklifine henüz yanıt vermedi. 

Bu arada, Başkan Yardımcısı Harris, Demokrat Parti'nin başkan adayı olmayı garantiledi. Demokrat Parti Ulusal Komitesi Başkanı Jaime Harrison, Harris’in gerekli delege sayısına ulaştığını açıkladı. Demokrat Parti’nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago’da yapılacak kongrede resmi olarak belirlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *