"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Trump’ın seçim vaatleri: Elon Musk'ı komisyon başkanı yapacak

Trump’ın seçim vaatleri: Elon Musk'ı komisyon başkanı yapacak

5 Kasım seçimleri için Cumhuriyetçi aday Donald Trump, New York Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Trump, seçimleri kazanması durumunda Elon Musk’ın başkanlığında bir "hükümet verimliliği komisyonu" kuracağını duyurdu. Ayrıca, Trump, başkanlık görevi devraldığı takdirde, "Ulusal güvenliğimiz için gerekli tüm malzemelerin burada, ABD'de üretilmesini isteyeceğiz, bu da milyonlarca ve milyonlarca yeni üretim işi yaratacak." dedi.

Trump, F-35 savaş uçağı üretimini örnek göstererek, "Biliyorsunuz, F-35'i kanatları bir ülkede, kuyruk dümenlerini başka bir ülkede, koltukları diğer bir ülkede, elektronik aksamları yedi farklı ülkede ürettiriyoruz." şeklinde konuştu. Söz konusu üretim sürecinin çok uluslu bir çaba olduğunu belirterek, "Bir savaş çıkarsa ve bu ülkelerin yarısıyla savaşırsak ne yapacağız?" diyerek endişelerini dile getirdi. Trump, savaş istemediklerini ancak dünyayı 3. Dünya Savaşı'na yakın bir durumda gördüklerini savundu.

F-35 programı, ABD'nin önderliğinde İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Danimarka ve Norveç’in dahil olduğu bir çok uluslu projedir.

Trump, seçimlerin ardından Elon Musk’ın başkanlığında kuracağı "hükümet verimliliği komisyonu" hakkında, "Bana tam ve eksiksiz desteğini veren Elon Musk'ın önerisi üzerine, tüm federal hükümetin mali ve performans denetimini yapmak ve köklü reformlar için önerilerde bulunmakla görevli bir hükümet verimliliği komisyonu kuracağım." dedi. Elon Musk, bu açıklamanın ardından X hesabından, "Fırsat çıkarsa Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Musk, geçtiğimiz ay Trump ile X platformunda yaptığı röportajda, böyle bir komisyon fikrini ortaya atmış ve kurulması durumunda "böyle bir komisyonda yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını" ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *