"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya Trump'ın "sus payı" davası federal mahkemeye taşınıyor

Trump'ın "sus payı" davası federal mahkemeye taşınıyor

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin 5 Kasım'daki başkanlık seçimindeki adayı Donald Trump, New York'ta suçlu bulunduğu "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması için harekete geçti.

Trump'ın avukatları, Manhattan'daki federal mahkemeye başvurarak hem davanın bu mahkemeye aktarılmasını hem de ceza kararının ertelenmesini talep etti.

Eylülde açıklanması beklenen ceza kararının, federal mahkemeye taşınmasıyla "tarafsız" bir ortamda verileceği iddia ediliyor. Avukatlar, federal mahkemede dava sonucunun bozulmasını ve "dokunulmazlık" gerekçesiyle reddedilmesini sağlamak istediklerini belirttiler. Ayrıca, savunma ekibi, Trump'ın anayasal haklarının ihlal edildiğini ve sürecin kendisine zarar verdiğini öne sürdü.

Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığı tarafından, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında Stormy Daniels’e yasa dışı "sus payı" ödendiği gerekçesiyle suçlanmıştı. Trump, 15 Nisan'da New York'ta yargılanmaya başlamış, 6 haftalık duruşmaların ardından 31 Mayıs'ta 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmuştu. Cezasının belirleneceği duruşma 11 Temmuz'a ertelenmişti.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın 6 Ocak Kongre baskını ve 2020 seçimlerine müdahale iddialarıyla ilgili bazı konularda dokunulmazlığa sahip olduğuna hükmetmişti. Ancak bu dokunulmazlığın, özel eylemleri için geçerli olmadığına karar verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *