"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya Trump'tan kripto hamlesi: World Liberty Financial (WLF) nedir?

Trump'tan kripto hamlesi: World Liberty Financial (WLF) nedir?

Donald Trump, yeni bir kripto girişimiyle dikkatleri üzerine çekti. World Liberty Financial (WLF) adını taşıyan bu proje, Trump’ın dijital para birimi WLFI token’ını piyasaya sürmeyi planladığı sırada gündeme geldi. Trump'ın bu girişimi, başkanlık seçimlerine üç hafta kala finans dünyasının geleceğini şekillendirebilir.

Donald Trump, geçtiğimiz hafta sonu X platformunda paylaştığı gönderide WLFI token'ını “finansın geleceğine yön verme fırsatı” olarak sundu. Ancak yatırımcılar için belirsizlikler devam ediyor. Şirket henüz resmi iş planı açıklamış değil. WLFI token’a yatırım yapanların, WLF platformu üzerinde oy hakkına sahip olacağı belirtiliyor.

WLF'yi geliştirenler projeyi, kripto yatırım, borç verme ve alma hizmetleri sunan bir kripto bankası olarak tanımlıyor. Ancak platform henüz tam anlamıyla faaliyete geçmiş değil.

World Liberty Financial - The Only Crypto DeFi Platform supported by Donald  J. Trump

YATIRIMCILAR İÇİN HEDEF BÜYÜK

WLF'nin yol haritasına göre, proje ilk token satışında 1,5 milyar dolar değerlemeyle 300 milyon dolar fon toplamayı amaçlıyor. Ancak satış sürecine yalnızca akredite yatırımcılar katılabilecek ve SEC onayı gerekmeyen bir Regülasyon D token teklifi ile gerçekleştirilecek. Bu teklife dahil olmak için net serveti 1 milyon dolardan fazla olan yatırımcılar gerekli koşulları karşılamak zorunda.

Nüfusunun çoğu Müslüman tek ABD şehri Hamtramck'ın belediye başkanı Trump'ı  desteklediğini açıkladı | Euronews

World Liberty Financial, Trump’ın sosyal medya platformu Truth Social’ın ana şirketi olan Trump Media & Technology Group (DJT) ile resmi olarak bağlantılı değil. Ancak Trump, DJT'nin hisselerinin %57’sine sahip. Geçtiğimiz aylarda zor günler geçiren DJT hisseleri, 23 Eylül’deki dip seviyesinden %150 oranında toparlanarak 29,95 dolara yükseldi ve şirketin piyasa değeri 6 milyar dolara ulaştı.

WLF'nin kurucularından Zachary Folkman, WLFI tokenlarının %20’sinin, aralarında Trump ailesinin de bulunduğu kurucu ekibe tahsis edileceğini açıkladı. Ayrıca, bağlı kuruluşların projeden hizmet bedeli alabileceği belirtildi.

TOKEN SATIŞINA BÜYÜK İLGİ

Token satışına katılmak isteyenler, WLF'nin resmi web sitesine kaydolmak zorunda. Folkman, beyaz listeye alınan 100.000'den fazla kişinin olduğunu ve kayıt sürecinin hala açık olduğunu belirtti. Pazartesi günü X Spaces üzerinden düzenlenen bir toplantıda, token lansmanından bir gün önce satış detayları paylaşıldı.

Folkman, WLFI’nin bir yönetişim token’ı olduğunu, sahiplerine ekonomik haklar vermediğini ancak promosyon ortaklıkları ve diğer girişimlerde oy hakkı tanıdığını söyledi. Token satışının yalnızca WLF'nin resmi web sitesinden yapılacağını da vurguladı.

Trump'a yeni bir suikast girişimi iddiası: Silahlı bir kişi yakalandı

WLF ekibi, projeyi güçlendirmek için merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasında önemli bir yer tutan Aave platformu ile entegrasyon sürecine başladı. Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, merkeziyetsiz finansın ruhuna uygun olarak WLF'nin protokole katılmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Kulechov, “Aave gibi bir platforma duyulan güven, yaptığımız işin faydasını gösteriyor,” dedi.

WLF'NİN GELECEĞİ HAKKINDA NELER BEKLENİYOR?

Proje ekibi, token satışıyla aynı gün uzun zamandır beklenen yol haritasını yayımlamayı planlıyor. Ancak şeffaflık eksikliği nedeniyle yatırımcıların kafasında hala soru işaretleri var. WLF'nin DeFi ekosisteminde nasıl bir yer edineceği ve Trump'ın bu girişimde ne kadar etkin olacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *