"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Türkiye gemileri gönderdi: Lübnan'dan sivillerin tahliyesine başlandı

Türkiye gemileri gönderdi: Lübnan'dan sivillerin tahliyesine başlandı

Türkiye’den Lübnan’a gönderilen insani yardım malzemelerinin indirilmesinin ardından Türk gemisi TCG Sancaktar'a siviller bindirilmeye başlandı. Taşıdığı insani yardım malzemeleri Beyrut Limanı'na indirilen ikinci gemi TCG Bayraktar'a da sivillerin tahliyesi için hazırlandı. Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2 gemi Türkiye'ye hareket edecek.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'dan çoğu Türk vatandaşı olan sivillerin tahliyesine başlandı.

Türkiye, denizden yapılan askeri tahliye kapsamında Lübnan’a insani yardım götüren gemileri bölgeye gönderdi.

Yardımların indirilme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, gemiler tahliye için hazırlandı. Tahliyeye hazır olan gemilere çoğu Türk vatandaşı olan siviller, bavul kontrolünün ardından alınmaya başlandı.

Gemiye bindirilenler arasında yaşlı, engelli, bebek ve çocuklar da yer aldı.

İKİ GEMİ, İŞLEMLERİN TAMAMLANMASININ ARDINDAN TÜRKİYE’YE DÖNECEK

İki gemi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye hareket edecek. Tahliye süreci, Türkiye’nin denizden yaptığı ilk askeri tahliye operasyonlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan, Türk makamlarından talepte bulunan farklı ülkelerin vatandaşları da bu gemilere alınarak tahliye edilecek.

TAHLİYE GEMİLERİNE ASKERİ EŞLİK

Gemilerin güvenli bir şekilde Türkiye’ye dönüşlerini sağlamak için 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşlik edecek. Gemilerde bulunan doktorlar, tahliye edilen sivillerin sağlık kontrollerini gerçekleştirecek.

LÜBNAN'DAN DAHA ÖNCE DE TAHLİYE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye, 2006 yılında İsrail-Lübnan Savaşı sırasında da Lübnan’daki vatandaşlarını tahliye etmişti. 34 gün süren savaş sırasında, Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonuyla TCG İskenderun, TCG Gelibolu ve TCG Bartın’ın refakatinde Beyrut Limanı’na ulaşarak 1100’e yakın vatandaşı güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *