"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Türkiye'nin UAD adımı dış basında geniş yankı uyandırdı

Türkiye'nin UAD adımı dış basında geniş yankı uyandırdı

Dünya basınında yankı uyandıran, Türkiye'nin İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahillik dosyasını Uluslararası Adalet Divanı'na sunmasına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırım davasına katılmak için resmi başvuru yapması sonrası dünya basını gelişmeleri yakından takip etti.

CANLI YAYINLANDI

Katar merkezli El-Cezire televizyonu TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel ile Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın konuşmalarını canlı yayınlarken aynı zamanda Türkiye'nin müdahillik başvurusu için şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail'in Gazze'deki vahşetine son vermesi yönündeki uluslararası baskı artıyor." 

Ayrıca, yapılan açıklamalarda Türkiye'nin talebinin İsrail'e karşı açılan davayı güçlendireceği bildirildi. 

BAKAN FİDAN'IN SÖZLERİNE VURGU YAPILDI

Türkiye'nin adımını yakından izleyen İngiliz haber ajansı Reuters, gelişmeyi abonelerine "Türkiye, İsrail'e karşı açılan soykırım davasına katılmak için resmi başvuruda bulundu" başlığı ile servis etti. Öte yandan haberde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın "Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalıdır" açıklaması da yer aldı.

Yaşanan gelişmeyi yakından takip eden ABD merkezli Politico dergisi ise Türkiye'nin resmi başvurusunu Dışişleri Bakanı Fidan'ın açıklamaları çerçevesinde ele aldı. Burada, Fidan'ın şu sözlerine vurgu yapıldı:

"İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor."

Türkiye'nin hamlesi için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un "Tarihi adım" açıklamasına dikkat çeken Almanya'nın NTV televizyonu, haberde Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasının sürecine geniş çapta yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *