"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Ukrayna Kursk'u kontrol altına alıyor: 100 yerleşim birimi ele geçirildi

Ukrayna Kursk'u kontrol altına alıyor: 100 yerleşim birimi ele geçirildi

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Rusya'nın Kursk bölgesinde önemli bir ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Sırskiy, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen "Ukrayna 2024: Bağımsızlık" temalı forumda yaptığı konuşmada, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesindeki operasyonlarını değerlendirdi.

Sırskiy'nin verdiği bilgilere göre, Ukrayna güçleri Kursk yönünde ilerleyişini sürdürüyor ve şu ana kadar 1294 kilometrekarelik alan ile 100 yerleşim birimini kontrol altına aldı. Bu başarı, Ukrayna'nın esir takas fonunu da güçlendirdi; Sırskiy, bugüne kadar 594 Rus askerinin esir alındığını belirtti.

Kursk operasyonunun Rusya üzerindeki etkilerini de vurgulayan Sırskiy, bu operasyonun Rusya'nın askeri gücünün yönünü önemli ölçüde değiştirdiğini söyledi. Şu anda yaklaşık 30 bin Rus askerinin Kursk yönüne sevk edildiğini ve bu rakamın sürekli arttığını ifade eden Sırskiy, Rusya'nın diğer cephelerden asker çekmeye çalıştığını da belirtti.

Donetsk bölgesinin Pokrovsk yönündeki çatışmalara da değinen Sırskiy, bu bölgedeki durumun oldukça zor olduğunu ve son haftalarda her gün 50'den fazla askeri çatışmanın yaşandığını kaydetti. Rusya'nın bu bölgede insan gücü, silah, askeri teçhizat, topçu sistemleri, uçaklar ve zırhlı araçlar kullanarak saldırılarını sürdürdüğünü ekledi.

Bu arada, Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukraynalı askerlerin sınırı geçerek Belgorod bölgesine sızmaya çalıştığını açıkladı. Gladkov, Rusya Savunma Bakanlığı'na göre sınırdaki durumun zor ancak kontrol altında olduğunu belirterek, askerlerin gerekli önlemleri aldığını bildirdi. Rus medyasına göre ise yaklaşık 500 Ukraynalı askerin, Belgorod bölgesinin Nehoteyevka ve Şebekino kentlerine girmeye çalıştığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *