Hafta sonu Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Joe Biden yönetimi, Ukrayna’nın uzun zamandır talep ettiği ve Amerikan yapımı taktik füze sistemlerinin (ATACMS) sınırlı şekilde Rusya topraklarında kullanımına yeşil ışık yakmaya hazırlanıyor. Washington Post'un haberine göre, bu kararın ardında, Rusya’nın Kuzey Kore’den yaklaşık 10 bin asker getirmesiyle savaşın yeni bir boyuta taşınması etkili oldu.
PENTAGON SÖZCÜSÜ SESSİZ KALDI
Singh, iddialar hakkında, “Bu konuda doğrulayabileceğim bir bilgi yok” diyerek, tartışmalı konunun Pentagon tarafından teyit edilmediğini belirtti. Sözcü yardımcısı, konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olup olmadığına ilişkin soruları da yanıtsız bıraktı.
Haberde ayrıca, Biden yönetiminin bu hamlesinin, ABD Başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ın göreve başlamasından önce alınan önemli bir karar olarak değerlendirildiği ifade edildi. Trump’ın, görevi devraldığında Pentagon’da kapsamlı bir değişim yapabileceği öne sürülüyor. Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh ise bu iddialar hakkında yorum yapmayı reddederek, "Yeni yönetimin kararlarını tahmin edemem" dedi.
PENTAGON'DA GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLADI MI?
Singh, 5 Kasım'da seçilen Trump yönetimine geçiş süreciyle ilgili henüz resmi bir temasın başlamadığını ancak Pentagon'un sorunsuz bir devir için hazır olduğunu vurguladı. Yeni yönetimin, mevcut üst düzey askeri yetkililerle çalışmama kararı alabileceği spekülasyonlarına ise, "Bu tamamen yeni yönetimin tercihi. Savunma Bakanlığı olarak başkanın direktiflerini uygulamakla yükümlüyüz" şeklinde yanıt verdi.