"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2436 %-0.1
37,0850 %0.25
2.297.670 %0.739
3.013,79 0,70
Ara
İşçi Haber Dünya Ünlü havayolu şirketi Tel Aviv ve Beyrut uçuşlarını askıya aldı

Ünlü havayolu şirketi Tel Aviv ve Beyrut uçuşlarını askıya aldı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, güvenlik endişeleri nedeniyle Lübnan’ın başkenti Beyrut ve İsrail’in başkenti Tel Aviv’e olan uçuşlarını askıya aldı.

Belçika'nın resmi haber ajansı Belga'ya göre, Lufthansa 8 Ağustos'a kadar Tel Aviv uçuşlarını durdurma kararı aldı. Beyrut uçuşları ise daha önce alınan kararla 12 Ağustos'a kadar iptal edildi.

Lufthansa, kararının arkasında bölgede yaşanan güvenlik sorunlarını gerekçe gösterdi ve uçuşların yeniden başlatılacağı tarihte "sahadaki durumu" izlemeye devam edeceğini belirtti.

Uçuşları iptal edilen yolcuların yeniden rezervasyon yapabileceği veya para iadesi talep edebileceği belirtildi.

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Lübnan sınırındaki gerilimler arttı. İsrail’in 27 Temmuz’da Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yönelik saldırısını Hizbullah Hareketi'ne atfetmesi, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

Olası bir İsrail saldırısının endişesiyle Lübnan’ın tek hava limanı olan Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşlar tedbir amaçlı durdurulmaya başlandı. Avusturya ve İsveç Havayolları da daha önce Beyrut’a olan uçuşlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *