"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Ürdün hükümetinde bakanlık değişikliği

Ürdün hükümetinde bakanlık değişikliği

Ürdün hükümetinde dördüncü kez kabine revizyonuna gidildi

Ürdün'de Başbakan Bişr elHasavne hükümetinde revizyona gidilerek, 9 bakanlıkta değişiklik yapıldı.

Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın kabinede yapılan yeni revizyonu onayladığı belirtildi.

Yatırım Bakanlığının yeniden aktif hale getirilerek hükümete dahil edildiği ve kabinede 8 yeni ismin görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, Eğitim Bakanlığına Vecih Musa Uveys, Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığına Salih Ali elHarabişe, Medya İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığına Faysal Yusuf eşŞebul, Kültür Bakanlığına Hayfa Yusuf enNeccar, Hukuk İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığına Vefa Said Beni Mustafa, Çevre Bakanlığına Muaviye Halid erRadayide, Yatırım Bakanlığına Hayri Yasir Amr ve Çalışma Bakanlığına Nayif Zekeriya Nayif İstitiye'nin getirildiği aktarıldı.

Kabinedeki 8 yeni isme ek olarak, Çalışma Bakanı Yusuf Mahmud eşŞimali'nin Sanayi Ticaret ve Kalkınma Bakanı olması yönünde karar alındı.

Son değişikliklerle Ekim 2020'de kurulan Hasavne hükümetinde dördüncü revizyon gerçekleştirildi. İlk revizyon 2 Aralık 2020'de, ikincisi 7 Mart'ta ve üçüncüsü de 29 Mart'ta yapılmıştı.

Yatırım Bakanlığının yeniden aktif hale getirilmesiyle de 31 olan bakanlık sayısı 32'ye yükseldi. Hasavne hükümetinde yapılan ikinci revizyonda, Yatırım Bakanlığı kaldırılmıştı.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *