"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya Yunan gemi saldırıya uğradı: Kızıldeniz’de tanker alev aldı

Yunan gemi saldırıya uğradı: Kızıldeniz’de tanker alev aldı

Yunan bandralı bir petrol tankeri, Kızıldeniz’de saldırıya uğradı ve alev aldıktan sonra sürüklenmeye başladı.

Olay, Yemen’in el-Hudeyde liman kentinin yaklaşık 143 km batısında gerçekleşti. Sounion adlı gemiye, çarşamba sabahı iki küçük bot üzerindeki ondan fazla kişinin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda kısa süreli bir çatışma yaşandı. Yunanistan Denizcilik Bakanlığı ve Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) tarafından yapılan açıklamalara göre, saldırının ardından gemiye ikinci bir saldırı gerçekleştirildi, bu da yangının başlamasına neden oldu. Gemi, Kızıldeniz’de sürüklenirken, mürettebattan herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

Yunan Denizcilik Bakanı Christos Stilianides, saldırıyı “uluslararası hukukun açıkça ihlali” ve “uluslararası deniz taşımacılığı güvenliğine ciddi bir tehdit” olarak nitelendirerek, geminin füzeler veya insansız hava araçları tarafından hedef alınmış olabileceğini ifade etti.

SALDIRILAR SON ZAMANLARDA ARTTI

Son zamanlarda İran yanlısı Husiler, Yemen yakınlarında uluslararası deniz taşımacılığına yönelik saldırılarda bulunuyor. Saldırıların, Gazze'deki çatışmalar nedeniyle Filistinlilere destek amacı taşıdığı iddia ediliyor, ancak Husiler, Sounion saldırısının sorumluluğunu üstlenmedi. Bu ayın başında Husiler, Liberya bandralı iki tankere de ayrı saldırılarda bulunmuştu. Bu tür saldırılar, birçok gemi sahibini Kızıldeniz bölgesinden kaçınmaya ve Afrika'nın güney ucundan geçmek zorunda kalacak daha uzun ve maliyetli rotaları tercih etmeye yönlendiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *