"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya Zelenski'den Çin'e çağrı: Ne kadar çok ülke olursa...

Zelenski'den Çin'e çağrı: Ne kadar çok ülke olursa...

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefon görüşmesinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Çin'e önümüzdeki ay yapılacak barış görüşmelerine katılma çağrısında bulundu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair detayları aktaran Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Pekin'in, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğine dair güvence verdiğini duyurdu. 

Telefon görüşmesinin ne zaman gerçekleştirildiğini belirtmeyen Zelenski, Çin'e önümüzdeki ay yapılacak barış görüşmelerine katılma konusunda çağrıda bulundu. 

TEK TELEFON GÖRÜŞMESİ GEÇEN YIL OLMUŞTU

Bilinene göre Şi ile Zelenski arasındaki tek telefon görüşmesi geçen yıl Nisan ayında gerçekleşmişti. 

Açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin gibi küresel oyuncuları devreye sokmanın önemli olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Rusya üzerinde etkileri var ve bizim tarafımızda ne kadar çok ülke olursa... Rusya o kadar çok hareket etmek ve [daha fazla ülkeyi] hesaba katmak zorunda kalacak."

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin arasında "derin stratejik iş birliği" sözü verdiği iki günlük bir Pekin ziyareti düzenledi.

Rusya'nın Şubat 2022'de başlayan Ukrayna işgalini bu zamana kadar kınamayan Çin, bunun yerine çatışmada tarafsız olduğunu ilan etti ve çözüme ilişkin 12 maddelik bir pozisyon yayımladı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *