"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Zelenskiy'den, ABD Başkanı Biden'a teşekkür mesajı

Zelenskiy'den, ABD Başkanı Biden'a teşekkür mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'a Ukrayna'ya sağladığı destek nedeniyle teşekkürlerini sundu ve Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesine olan saygısını ifade etti.

Zelenskiy, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Ukrayna, Başkan Biden'ın ülkemizin özgürlük mücadelesine verdiği sarsılmaz destek için minnettardır. Bu destek, ABD'deki iki partili güçlü destekle kritik bir öneme sahiptir ve olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Biden’ın geçmiş yıllarda aldığı "güçlü kararların" ve attığı "cesur adımların" tarihte hatırlanacağını belirtti. Ayrıca, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesini "zor ama güçlü bir karar" olarak değerlendirip, bu karara saygı duyduklarını vurguladı.

Biden’ın liderliğinden her zaman minnettar olacaklarını belirten Zelenskiy, Biden’ın Ukrayna’yı "tarihin en zor anlarında" desteklediğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etmesini önlemeye yardımcı olduğunu söyledi. Zelenskiy, ABD’nin devam eden güçlü liderliği sayesinde Rusya'nın saldırganlık eylemlerinin bedelini ödeyeceğini umduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *