"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Zelenskiy’den Türkiye açıklaması: Cephelerimiz bize sağlanan silahlarla korunuyor

Zelenskiy’den Türkiye açıklaması: Cephelerimiz bize sağlanan silahlarla korunuyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin NATO’ya davet edilme beklentisini vurguladı. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin de katıldığı toplantıda Zelenskiy, İttifak ülkelerinden sağlanan silahlarla cephe hatlarının korunduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda, ülkesinin İttifak'a davet edilme beklentisini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk gün oturumlarının sonunda, NATO karargahında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Volodimir Zelenskiy 1 740X420

ZELENSKIY'DEN NATO'YA DAVET TALEBİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO üyeliğinin Ukrayna için stratejik önem taşıdığını belirterek, "Zafer Planı'nın temel noktası NATO'ya davet edilmemizdir." dedi. Zelenskiy, ülkesinin NATO'nun değerlerini paylaştığını ve ortak düşmana karşı mücadele ettiğini ifade ederek, NATO üyeliğinin Ukrayna'yı diplomatik olarak güçlendireceğini vurguladı.

Zelenskiy ayrıca, ABD, İsveç, Kanada ve Türkiye gibi ülkelerden gelen askeri desteklerle Ukrayna'nın cephe hattını koruduğunu belirtti. Zelenskiy konuşmasında şunları dile getirdi:

“Askerlerimiz cephe hatlarını ABD'den İsveç'e, Kanada'dan Türkiye'ye dünyanın her yerinden bize sağlanan silahlarla koruyor. Ukrayna zaten İttifak'ın bir parçası haline gelmişken, onu dışarıda bırakmak, siyaseten yanlış olur."

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Onayladi Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Onayladi Zmmw

MALİ DESTEK BEKLENTİSİ

Zelenskiy, Washington Zirvesi'nde taahhüt edilen 40 milyar avroluk desteğin yerine getirilmesini beklediklerini ve eğitim misyonlarının artırılması gerektiğini ifade etti.

Bir soru üzerine Zelenskiy, ülkesinin bekasının ortakları ile birliğini kaybetmemesine bağlı olduğunu dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de araya girerek "Birliğimizi kaybetmeyeceğiz. Bu bugün (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'e mesajımdır. Eğer birliğimizi kaybedeceğimizi düşünüyorsa, kaybetmeyeceğiz." diye konuştu.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Istanbula Geldi 5Q7N

ÇİN VE RUSYA İŞBİRLİĞİNE ELEŞTİRİ

Rutte, Asya-Pasifik'ten ortaklar ve Avrupa Birliği'nin de katıldığı toplantılarda Çin'in Rusya ile olan işbirliğine dikkat çekerek, "Çin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında önemli bir kolaylaştırıcı haline geldi. Çin, çıkarları ve itibarı etkilenmeden 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük çatışmayı körüklemeye devam edemez. İran ve Kuzey Kore, askeri endüstrilerine destek karşılığında Rusya'nın savaş makinesini füzeler ve insansız hava araçlarıyla besliyor." Dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *