"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2668 %0.02
36,9728 %-0.08
2.280.176 %-1.222
3.032,41 0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Zelenskiy'den Ukrayna Zirvesi'ne yönelik çarpıcı "ilk adım" açıklaması

Zelenskiy'den Ukrayna Zirvesi'ne yönelik çarpıcı "ilk adım" açıklaması

Düzenlenen ortak basın toplantısında İsviçre'de gelecek hafta yapılacak Ukrayna Barış Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu zirvenin savaşı sona erdirmeye yönelik "ilk adım" olduğunun altını çizdi.

Temaslarda bulunmak üzere gittiği Fransa'nın başkenti Paris'te, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başkan Zelenskiy, Macron ile görüşmede savaş alanındaki durumu ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirtti.

Fransa'ya ve kendilerine destek olan ülkelere teşekkür eden Zelenskiy, Ukrayna'da bir Fransız şirketiyle 155 kalibrelik top mermisi üretme konusunda anlaşma sağladıklarını duyurdu.

"RUSYA FEDERASYONU'NDAN KORKMAMAK..."

Zelenskiy, görüşmede Ukrayna Barış Zirvesi'ne hazırlık konularını da ele aldıklarını belirterek katılım sağlamasından dolayı Macron'a teşekkür ettiğini belirtti.

Her şeyden önce liderlerin barış zirvesine katılmaları gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, şu açıklamalara yer verdi:

"Rusya Federasyonu'ndan korkmamak ve birinci zirvemizi desteklemek gerekiyor. Bu, ancak ilk adım, ama kesinlikle savaşı sona erdirmeye yönelik bir adım." 

Öte yandan Rusya'nın barış zirvesini bozmasına izin vermemek gerektiğini belirten Zelenskiy, "Rusya'ya alternatif mekanlar yaratma fırsatı vermemeliyiz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *