Araç sahibi olmayanların sıklıkla tercih ettiği yöntem, artık seçmeli ders olarak okutulacak. 

Trakya Üniversitesi ve araç kiralama şirketi Sixt Türkiye, iş birliğine giderek araç kiralamanın ders olarak verileceğini duyurdu. Sixt Türkiye tarafından yapılan açıklamada, dersin “Araç Kiralama ve Mobilite Yönetimi” ismini alacağı ve üniversite genelinde alan dışı seçmeli ders olarak okutulacağı duyuruldu.

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif arasında üçlü toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif arasında üçlü toplantı

Araç kiralama dersiyle birlikte gençleri iş dünyasına adım atmalarına teşvik etmek ve kiralama sektöründe bir kariyer düşünenleri desteklemek amaçlanıyor. Böylece sektöre dahil olması için eğitimli insanlar yetiştirmek mümkün olacak.

Resim

Haber, firmanın X sosyal medya hesabında şöyle duyuruldu:

"Sixt Türkiye olarak, genç yeteneklerin iş dünyasına adım atmalarını teşvik etmek ve sektörümüzdeki geleceğin liderlerini desteklemek için Trakya Üniversitesi ile heyecan verici bir iş birliğinin imzalarını attık.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından müfredatı belirlenen ve SIXT Türkiye direktörlüğünde, alanında uzman kişiler tarafından desteklenerek, üniversite genelinde tüm öğrencilere alan dışı seçmeli ders olarak okutulacak “Araç Kiralama ve Mobilite Yönetimi” dersinin 𝐓𝐮̈𝐫𝐤𝐢𝐲𝐞’𝐝𝐞 𝐡𝐚𝐭𝐭𝐚 𝐝𝐮̈𝐧𝐲𝐚𝐝𝐚 𝐛𝐢𝐫 𝐢𝐥𝐤 𝐨𝐥𝐚𝐫𝐚𝐤 𝐚𝐜̧ı𝐥𝐦𝐚𝐬ı𝐧𝐚 𝐨̈𝐧𝐜𝐮̈𝐥𝐮̈𝐤 edeceğimiz için çok heyecanlıyız.

Ayrıca, bir ders planlamasıyla başlayan iş birliğimizin özel sektör-üniversite iş birliği protokolüne dönüşmesinden de duyduğumuz mutluluğu sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

İmza töreni, Sixt Türkiye ve Borlease Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Aras, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bor Holding İnsan Kaynakları Direktörü Fulya Geleri, Bor Holding Pazarlama Direktörü Eda Terçin, Sixt Türkiye ve Borlease İnsan Kaynakları Müdürü Esra Törün, Trakya Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Bankacılık Araştırma Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Meltem Okur Dinçsoy, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Sixt Türkiye ve Borlease Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Aras konuşmasında ‘’Türkiye'de ve hatta dünyada bir ilki gerçekleştirerek Araç Kiralama ve Mobilite Yönetimi ’ne odaklanan bir dersin açılmasına liderlik edeceğimiz için büyük bir heyecan duyuyoruz.’’ ifadelerini kullandı."

Editör: Zeynep Peksoy