"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0158 %0.03
37,1416 %-0.02
3.520.241 %0.417
3.379,00 0,41
İşçi Haber Eğitim 2025 DGS sınavı ne zaman yapılacak?

2025 DGS sınavı ne zaman yapılacak?

DGS 2025 sınavı için geri sayım başladı! Ön lisans öğrencilerinin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapacağı DGS sınavı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri, sınav sonuçları ve daha fazlası hakkında tüm detaylar burada!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2025 için geri sayım başladı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 yılı sınav takvimini yayımlayarak adayları bilgilendirdi. 2025 DGS sınavı 20 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak. Dikey geçiş yapmak isteyen 2 yıllık ön lisans öğrencilerinin büyük bir heyecanla beklediği bu sınav, her yıl olduğu gibi merkezi olarak düzenlenecek.

2025 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

DGS başvurusu için tarih de belli oldu. 2025 DGS başvuruları, 21 Mayıs - 2 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru tarihlerinin geçmemesi adına başvurularınızı erken yapmanızda fayda var.

DGS 2025 sınav sonuçları için de bir tarih belirlendi. Sınavın ardından adayların heyecanla bekleyeceği sonuçlar, 11 Eylül 2025 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilir olacak.

DGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

Dikey Geçiş Sınavı'nda adayların sınavdan aldığı puanlar, hem sayısal hem de sözel testlerin standart puanları ile ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) birleşimiyle hesaplanır. Her iki testten de en az 1 ham puan almış adayların DGS puanları hesaplanır. Aksi durumda, yani her iki testten de 1 ham puan alınmayan adayların puanı hesaplanmaz.

DGS sınavına başvuru yapmayı planlayan adaylar için en önemli adımlardan biri sınavın kapsamını iyi anlamak ve doğru bir şekilde hazırlanmak. Sınavın sayısal ve sözel bölümleri olduğu için her iki alanı da ihmal etmeden çalışmak önemli. Özellikle ön lisans eğitimi veren bölümlerde okuyan adayların, kendi bölümüne uygun testlere daha fazla odaklanmaları sınavda başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır.