Atanamayan öğretmenlerin MEB'e karşı protestoları yıllardır sürmektedir. MEB'in "kapasitemiz genişledikçe, boşluk oldukça almak zorundayız" diyerek yaptığı savunma gitgide atanamayan öğretmen açığını arttırmıştır. TBMM'de bu sorun birçok kez dile getirilmiş ancak çözüm bulunamamıştır.
Her yıl birçok öğretmen adayı Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giriyor ve ataması için yetecek puanı alarak bir okula yerleşmeyi hedefliyor. Bir okula yerleşemeyen öğretmenler ise, yerleşememe nedenleri puanlardan ötürü değil, kadro sayısındaki yetersizlikten dolayıdır. MEB'in her sene yeteri kadar atama yapmaması atanamayan öğretmen sayısının artmasına neden oluyor.
"NEDEN ATANAMIYORUZ?"
Girdikleri sınavdan yüksek puan almalarına rağmen atanamayan öğretmenler Twitter'da "mülakatahayır" etiketi ile birlikte "Neden atanamadık?" paylaşımlarında bulundu.
ÖĞRETMENLERİN SABRI KALMADI, 50 BİN ATAMA İSTİYOR
Adaleti, haksızlığı ya da yanlış bir durum olduğunda bunu duyarabilmek için Twitter platformunu kullanmaya başladık. Atanmayan öğretmenler de bunlardan yalnızca biri... Öğretmenler seslerini yetkili mercilere duyarabilmek adına sosyal medya platformunu basamak olarak kullanıyor. Peki, atanmayan öğretmenler ne istiyor? Aslında çok basit..
Emeklerinin karşılığını isteyen öğretmenler öğrencileriyle kavuşucağı o günü bekliyor. 2021 KPSS puanı ile 50 bin atama talep eden öğretmenler istedikleri gerçekleşene kadar mücadele göstermeye devam edecekler.