"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Eğitim Bakan Tekin açıkladı: Yüzde 300 zam yapan okullara cezalar yağdı!

Bakan Tekin açıkladı: Yüzde 300 zam yapan okullara cezalar yağdı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların fahiş kitap fiyatlarıyla ilgili olarak, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erzurum’da düzenlediği gezide öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Özel okulların yıllık 60 bin TL’yi bulan kitap masraflarıyla ilgili konuşan Tekin, yüzde 300’den fazla zam yapan yaklaşık 400 okulun cezalandırıldığını belirtti. "EFT'yle ücret almak suçtur" diyerek bu okulları uyardı. Bakan Tekin, okulların kitap satışı yapabileceklerini, ancak bu kitapların sisteme kaydedilmesi gerektiğini ifade ederek, "Okul bu yıl 20 bin lira karşılığında kitap sattıysa, bunu sisteme girmeli ki gelecek yıl yapacağı zamları izleyebilelim. Ancak bazı okullar, havale veya EFT yoluyla ödeme alıyorlar. Bu yasal değil. Önümüzdeki yıl enflasyon artı yüzde beşin üzerine çıkmalarına izin vermiyoruz. Bu sınırı aşanları fahiş fiyat uygulayıcıları olarak değerlendiriyoruz. Şu anda yaklaşık 400 okul yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış durumda ve gerekli cezaları verdik." dedi.

LGS'DE SORU İPTALİ

Bakan Tekin, mahkeme tarafından iptal edilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sorusuyla ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Mahkemenin 11 Eylül’de bu soruyu iptal ettiğini belirten Tekin, yaklaşık 10 bin öğrencinin bu durumdan etkilendiğini ifade etti. "Temyize gitseydik ve karar lehimize çıksaydı, yine öğrenciler mağdur olacaktı. Bu nedenle temyiz hakkımızdan vazgeçtik. Etkilenen öğrenciler, bir üst tercihine yerleştirilebilecekler. Ayrıca, puanı mevcut okuluna tutmayanlar da kazandıkları hak kapsamında mevcut okullarında kalacaklar." dedi.

HAYALET SINIFLARA AĞIR CEZALAR

Geçen yıl hayalet sınıflardan dolayı yaklaşık 500 okula ceza verildiğini açıklayan Bakan Tekin, bu tür durumlarla karşılaşılmaya devam edilmesi halinde aynı şekilde yaptırımların uygulanacağını söyledi. Tekin, lise son sınıf öğrencilerinin önemli bir kısmının üniversite sınavına hazırlık amacıyla açık liseye geçip merdiven altı kurslara gitmek istediklerini, ancak bu kapının kapatıldığını belirtti. "Bir öğrenci, 9. sınıfta açık liseye geçmek istiyorsa buna karışmıyoruz, ancak 12. sınıfa geçip açık liseye kaydolmak, hayalet sınıf yaratıyor. Bu yapılarla mücadele ediyoruz ve cezaları ağırlaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *