"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2833 %0.13
37,0685 %-0.28
2.305.731 %-1.49
3.024,39 0,41
Ara
İşçi Haber Eğitim Bakan Tekin duyurdu: Öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilir?

Bakan Tekin duyurdu: Öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilir?

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarında geri sayım sürüyor. Öğretmenlik mülakat sonuçları öğrenme ekranı için gözler MEB duyurularına çevrildi. Mülakat sonuçlarının açıklanması adaylar tarafından heyecanla beklenirken beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. 2024 sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklayacağı 20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları için bekleyiş devam ediyor.

“20 bin sözleşmeli öğretmenin mülakat sonuçları açıklandı mı?" sorusunun cevabı adaylar tarafından yakından takip ediliyor.

 

 

MEB tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların ardından sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden başlamak üzere tamamlandı. Adayların katılım sağladığı 20 bin öğretmen sözlü sınavları sonrası değerlendirme süreci başladı. 

Söz konusu 20 bin öğretmen ataması mülakatları sonrası sonuç tarihi için beklentiler artarken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den beklenen açıklama geldi. 

 

 

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Tekin, "20 ilimizde 245 komisyonumuz tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat 22:00’de açıklanacak" açıklamasını yaptı.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından 20 ilde 245 komisyon tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının saat 22:00’de açıklanacağını duyurdu.

 

 

Atama tercihlerinin, 14 Kasım’da başlayacağını ve 20 Kasım saat 16.00’ya kadar süreceğini belirten Tekin, "Sonuçlar 23 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak; atama kararnameleri, yasal sürecin tamamlanması ve öğretmenlerimizin görevlerine başlatılması için illere gönderilecektir" bilgisini verdi.

"Sonuçların değerli öğretmen adaylarımıza, ailelerine ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin sürece ilişkin, "Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik." ifadelerini kullandı. 

 

 

MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuç duyurusu ardından adaylar, e-Devlet sistemine bağlı olan "Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama" ekranı üzerinden aldıkları puanı görüntüleyebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *