"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,3479 %0.09
36,6361 %-0.23
3.432.344 %-4.816
3.008,63 0,60
Ara
İşçi Haber Eğitim Başkan vekili nasıl yazılır, TDK'ye göre doğru kullanımı nasıl? Başkan vekili ne demektir?

Başkan vekili nasıl yazılır, TDK'ye göre doğru kullanımı nasıl? Başkan vekili ne demektir?

Başkan vekili kelimesinin doğru yazılışı ve anlamı merak ediliyor. TDK'ye göre doğru kullanımı araştırılıyor. Başkan vekili nedir, nasıl yazılır öğrenmek isteniyor. Peki Başkan vekili nasıl yazılır, TDK'ye göre doğru kullanımı nasıl? Başkan vekili kelimesinin anlamı nedir?

Başkan vekili kelimesinin doğru yazılışı merak ediliyor. En çok yazımı karıştırılan kelimeler arasında yer alan bu sözcüğün doğru kullanımı merak ediliyor. Peki Başkan vekili nasıl yazılır, TDK'ye göre doğru kullanımı nasıl? Başkan vekili kelimesinin anlamı nedir?

BAŞKAN VEKİLİ NASIL YAZILIR, tdk'ye göre doğru kullanımı nasıl?

Türk Dil Kurumu'na göre Başkan vekili kelimesi doğru kullanımıyla ayrı yazılmalıdır. Ancak günlük hayatta sıkça karıştırılan ve yanlış yazılan bu kelimenin en doğru hali, ayrı yazılan "Başkan vekili" şeklidir. Başkan vekili ifadesi, bir kişinin ya da kurumun başkan yardımcısı anlamına gelir. Dolayısıyla, doğru kullanımına dikkat edilerek, Türkçe dilindeki kurallara uygun olarak "Başkan vekili" şeklinde yazılmalıdır.

BAŞKAN VEKİLİ NE demektir?

Başkan vekili, ülkemizde siyasi bir makam olup, başkanın görevde olmadığı durumlarda geçici olarak başkanlık görevini üstlenen kişidir. Başkan vekili, başkanın hastalık, tatil, yaralanma gibi sebeplerle görevini yerine getirememesi durumunda devlet yönetiminde sorumluluk alır. Ayrıca başkanın ölümü, istifası veya görevden alınması gibi ani durumlarda da başkan vekili, ülkenin yönetimini geçici bir süreliğine üstlenir. Başkan vekili, ülkenin iç ve dış politikalarını yürütmekten sorumlu olup, başkanın görevine dönmesine kadar devletin başkanlık görevini icra eder. Bu görev, ülkenin istikrarını ve devletin düzenli işleyişini sağlamak amacıyla önem taşır.