"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Eğitim CHP’li Komisyon üyelerinden 'Yusuf Tekin' açıklaması: Yangından mal kaçırır gibi davranmayın

CHP’li Komisyon üyelerinden 'Yusuf Tekin' açıklaması: Yangından mal kaçırır gibi davranmayın

Kanunlara ilişkin görüşmeler sürerken son olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin TBMM’deki görüşmeler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılmadığı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda başlaması üzerine CHP'li komisyon üyeleri tepki gösterdi.

Kanunun ilk olarak Adalet Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini belirten CHP'li komisyon üyeleri Bakan Yusuf Tekin'e tepki göstererek "Yangından mal kaçırır gibi davranmayın" ifadelerinde bulundu.

"BU KOMİSYONLAR TEKLİFİ NE ZAMAN TARTIŞACAK?"

Komisyonda söz alarak değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Suat Özçağdaş, şu sözleri sarf etti:  

"Mevcut iktidar, bu yasa teklifinde AYM’nin verdiği dokuz aylık süreyi aştı. Uzmanlar ve sendikalar ile de bu konu görüşülmedi. Bakanlık, birkaç sendikayı davet ederek sunum yaptı yalnızca. Bu kanun teklifi, bakanlığın hazırladığı bir kanun tasarısı. Sayın Milli Eğitim Bakanı’na bu soru sorulduğu zaman, ‘Külliyede görüşüldü, Meclis’e gelecek’ dedi. Bu kanun, her maddesiyle milletvekilleri tarafından değil, MEB tarafından hazırlanmıştır. Ancak MEB, hiçbir kurumdan resmi toplantılarla görüş almamıştır. Bu teklif, sonuç itibarıyla iki ayrı komisyonda görüşülmesi gerekmektedir. Bunlardan birisi Adalet Komisyonu diğeri ise Plan ve Bütçe Komisyonu’dur. Bu komisyonlar teklifi ne zaman tartışacak? Ne zaman komisyonumuz için aydınlatıcı bir fikir beyan edecek?"

"YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ TARTIŞMANIN BİR ANLAMI YOKTUR"

"Ancak diğer komisyonlar, bu teklifi görüşmeyeceklerini söylemişler. Yasama süreci açısından bu doğru değildir. Yangından mal kaçırır gibi tartışmanın bir anlamı yoktur. Eğer Meclis’in saygınlığını artırmak istiyorsak yasamaya gerekli zaman vermemiz gerekir. CHP bu yasa teklifini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak. AYM’den de dönecek. Türkiye’deki 1 milyondan fazla öğretmenin sorunlarının çözümü böylelikle ertelenmiş olacak. Milyonlarca insanı etkileyen böylesine önemli bir konu, ilgili komisyonlarda görüşülmeden buraya gelemez. Sayın Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi’ni çıkarma telaşında. Bakanın telaşıyla bu süreci yönetemeyiz. Teklifin, Adalet Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na iade edilmesi gerekmektedir.""

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *