"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Eğitim İngilizce öğrenmek isteyenler dikkat! İşte en iyi ücretsiz uygulamalar ile web siteleri

İngilizce öğrenmek isteyenler dikkat! İşte en iyi ücretsiz uygulamalar ile web siteleri

Birçok kişinin kabusu olan İngilizce eğitimi, günümüzde gelişen teknoloji ile sadece yüz yüze kurslar ile değil mobil uygulamalar ve web siteleri ile de alınabiliyor. Ancak bu uygulamalara ya da üyeliklere para vermek istemiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte ücretsiz İngilizce öğrenebileceğiz uygulamalar ve web siteleri...

Her geçen gün artan hayat pahalılığı, maalesef kursları ve yurt dışı masraflarını da etkileyerek ücretlerin zamlanmasına sebep oluyor. Aynı zamanda bu durum telefon uygulamaları ile internet web sitelerindeki üyeliklerde de etkili oluyor. Eğer siz de günümüzde ilk olarak edinilmek istenen dillerden olan İngilizce için eğitim almak istiyor ama bunu bir kursa ya da yurt dışına giderek yapmak istemiyorsanız bu haberimiz tam size göre!

ÜCRETSİZ UYGULAMA VE WEB SİTELERİ

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, her ne kadar imkanlara ulaşım artsa da, aynı zamanda çok fazla seçenek de ortaya çıkmakta ve bu seçeneklerin içerikleri yetersiz kalabilmekte. Bu sebeple biz de sizler için ücretsiz en iyi uygulama ve web sitelerini derleyerek bir araya getirdik.  

Ücretsiz en iyi uygulamalar şöyle:

Duolingo

Dünyada birçok ülke vatandaşı tarafından tercih edilen ve sevilerek kullanılan uygulamayı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yabancı dil denilince ilk olarak akla gelen uygulamalardan olan Duolingo, 2013 yılında en iyi Android uygulama ünvanını da kazanmıştı. 

Genel olarak yeni başlangıç yapacak olanlar için güzel bir uygulama olan Duolingo; kullanıcıya görsel, sesli ve yazılı testler sunuyor.

Ancak, ileri bir seviyede dil bilginiz varsa ve bu bilginizi daha da ilerletmek istiyorsanız o zaman bu uygulama sizin için yeterli olmayabilir. 

Duolingo Uygulaması. Selamlar, bugün sizlerle İngilizce… | by Halil Özel |  Medium

Voscreen

Eğer siz de video izleyerek öğrenenlerdenseniz bu uygulama tam size göre. 

1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan ve popülaritesi her geçen gün artan Voscreen uygulaması, altyazılı yada altyazısız videolar izleyerek İngilizcesini geliştirmek isteyenler için büyük imkan sunuyor. 

Filmler, çizgi filmler ve oyun videolarından oluşan çeşitli içerikleri ile kullanıcıya İngilizce dil bilgisini geliştirmeyi sunan uygulamanın,Türk yapımcılar tarafından geliştirildiğini belirtmezsek olmaz.

Öte yandan sadece uygulama olarak hizmet vermeyen Voscreen, web üzerinden de kullanım imkanı sunuyor. 

Voscreen - Videolarla İngilizc - Google Play'de Uygulamalar

Quizlet

En interaktif uygulamalardan olan Quizlet sayesinde artık arkadaşlarınız ile birlikte aynı anda yabancı dil çalışması yaparak İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

Birçok farklı modu da bulunan Quizlet, kullanıcılarına aynı zamanda 18 farklı dilde öğrenme imkanı tanıyor. 

Kelimelerin telaffuzlarını dinleme imkanı da sağlayan uygulamanın birçok farklı modu bulunuyor. 

En iyi ingilizce Kelime Ezberleme Uygulamaları 2024

Memrise

Diğer bir en popüler dil uygulamalarından olan Memrise, Google Play tarafından verilen En İyi Uygulama Ödülünü 2017 yılında kazandı.  

Oyunlaştırma tekniği ile dikkat çeken uygulama bir hikaye içerisinde dil öğrenme imkanı tanıyor. 

Uygulamada yer alan hikayede, bir ajan olarak görev yaparken bir yandan da dilinizi geliştiriyorsunuz. 

Memrise uygulamasındaki değişiklikler

Grammarly

Bazı diğer uygulamalarda olduğu gibi temel sürümü ücretsiz olan ancak Grammarly Premium imkanı da sağlayan uygulamanın ücretsiz versiyonunu yeterli bulanların sayısı azımsanamayacak kadar çok.  

Orta ile ileri düzeyde bir İngilizce seviyesine sahip olanlar tarafından da sevilerek kullanılan uygulama, yazım ve dil bilgisi hatalarını otomatik olarak düzelten bir araçtır.

Ayrıca Grammarly, yapay zeka kullandığı için çoğu hatayı düzeltmede de bir numara olmakta. 

İngilizce öğrenme siteleri ise şöyle:

BBC Learning English

Bu alanda en iyilerden biri olan ve İngilizce öğrenme siteleri içerisinde en köklü ve yüksek standarta  sahip olan BBC Learning English, aslında bir İngiliz devlet yayın kuruluşu olan BBC ile aynıdır.

Bu site ile birlikte kullanıcılar, günlük haberler, diziler, videolar ve podcastlar gibi imkanlara ulaşabilmekte.

Evde İngilizce öğrenmek isteyenler için etkili olan site, ayrıca çoğunlukla TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlananlar tarafından da sıklıkla tercih edilmekte.

EnglishGrammer

Dilbilgisi üzerine odaklanan sitelerden EnglishGrammar, ilk olarak temelden başlayarak giderek zorluk seviyesini arttırmaktadır.

İnternet sitesi tarafından kullanıcılara sunulan imkanlarda; ücretsiz bilgisayarınıza indirebileceğiniz dersler, yazma becerilerinizi geliştireceğiniz anlatımlar, dilbilgisi kuralları, videolar ve her konuyu daha iyi kavrayabileceğiniz sayısız egzersiz ve quiz yer alıyor.

Humans of New York

Farklı bir içerik ile bu kez karşınızda Humans of New York var. 

New York’ta yaşayan insanların gerçek hayat hikayelerini, seyahat anılarını okuyabileceğiniz bir web sitesi olan bu adres, okuyarak dil becerisini geliştirmek isteyenler ve bu sırada başka insanların hayatına ilişkin de bilgi edinmek isteyenler için bir numara.

İlham veren hikayelerinde yer aldığı site, 2010 yılında Brandon Stanton tarafından blog olarak açıldı. 

Open Culture

Open Culture, uygulama tercih etmeyerek web site üzerinden dilini geliştirmek isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Tam 48 dile yönelik içerik barındıran Open Culture, ücretsiz bir şekilde hem teorik hem de pratik öğrenim konusunda imkan sağlıyor. 

engVid: Learn English

Bu site, çeşitli videolar barındıran içeriği ile izleyerek öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası.

engVid: Learn English ücretsiz imkanları ile İngilizce öğrenmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. 

Ayrıca, söz konusu sitede yer alan ders anlatım videoları ile dil gelişiminize katkı da sunabilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *