"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Eğitim MEB, kişisel gelişim kurslarını mercek altına aldı

MEB, kişisel gelişim kurslarını mercek altına aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "kişisel gelişim kursu" adı altında ruhsat alıp, öğrencileri liselere ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırladığı iddia edilen kursların kapatılması için harekete geçti. Bakanlık, bu tür faaliyetler yürüten kurslar hakkında işlem başlatılması amacıyla 81 il valiliğine resmi bir yazı gönderdi.

Kişisel gelişim kursu olarak izin alıp, resmi amacının dışında, sınav hazırlık kursları düzenleyen bazı kurumlar hakkında gelen şikayetler sonrasında, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’in imzasıyla valiliklere uyarılar yapıldı.

Yazıda, "çeşitli kurslar", "özel öğretim kursları" ve "sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri" gibi kurumların, açılış izinlerine uygun şekilde faaliyet göstermeleri gerektiği vurgulandı. Bu tür kurumların farklı amaçlar doğrultusunda hizmet vermek istedikleri takdirde, gerekli şartları sağlayarak dönüşüm yapmaları gerektiği, aksi halde ruhsatlarının iptal edileceği belirtildi.

RUHSATSIZ FAALİYETLERE SON VERİLECEK

Yazıda, tüm valiliklerin bu tür kurumlar üzerinde sıkı denetim ve takip yapması istendi. Kanunun 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları hükümleri çerçevesinde, izni dışında faaliyet gösteren kursların ruhsatlarının iptal edileceği kaydedildi. Amacına uygun şekilde hizmet vermeyen sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile özel öğretim kurslarının da kapatılacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *