"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Eğitim Meclis'te 6 madde daha kabul edildi! Milli Eğitim Akademisi kuruluyor

Meclis'te 6 madde daha kabul edildi! Milli Eğitim Akademisi kuruluyor

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi. Buna göre, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlamak ve uygulamak üzere Bakanlık bünyesinde Milli Eğitim Akademisi kurulacak.

Kabul edilen maddelere göre, öğretmenlerin mesleğe hazırlanması, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için Milli Eğitim Akademisi kurulacak.

Akademi, öğretmen, yönetici ve diğer personelin eğitim ihtiyaçlarını belirleyip, gerekli programları hazırlayarak uygulayacak.

AKADEMİNİN GÖREVLERİ BELİRLENDİ

Akademi, öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimleri, yönetici yetiştirme programları ve diğer personelin kariyer basamaklarında ilerlemelerine yönelik eğitimler düzenleyecek. Ayrıca, eğitimde dijital yeterliliklerin artırılması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sürekli güncellenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütecek.

Akademinin giderleri için öngörülen ödenekler Bakanlık bütçesinde yer alacak.

Akademi, öğretmen, yönetici ve diğer personelin sahip olması gereken yeterliklerini belirleyecek ve gelişen şartlara göre güncelleyecek.

Akademi, talepleri uygun görülmesi halinde giderleri kurumlarınca veya kendilerince karşılanmak kaydıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personeline eğitim verecek.

EĞİTİM PERSONELİ İSTİHDAM EDİLECEK

Teklifin, Milli Eğitim Akademisi ve Akademi İzleme ve Yönlendirme Kuruluna ilişkin hükümleri, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Akademisi hizmet birimlerinde görevlendirmek ve Akademi'nin eğitim faaliyetlerini yürütmek üzere Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi çerçevesinde eğitim personeli istihdam edebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarında söz konusu Kanun'a tabi kadrolar ile Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi öğretim elemanı kadrolarında bulunanların bu düzenleme kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmesi halinde kadrolarıyla ilişikleri kesilecek.

AKADEMİ İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU

Akademi İzleme ve Yönlendirme Kurulu; Bakanın ya da Bakanın görevlendireceği bir Bakan Yardımcısının başkanlığında, Akademi Başkanı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü, bir Yükseköğretim Kurulu üyesi, Bakan tarafından diğer kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden belirlenecek birer temsilciden olmak üzere 7 kişiden oluşacak.

Kurul, Akademinin görev alanına giren konularda politika ve stratejileri belirleyecek; gerçekleştirilen çalışmaları izleyecek ve değerlendirecek. Kurul, yılda en az iki kez toplanacak ve Kurul'un sekretarya hizmetleri Akademi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *