"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Eğitim Memur öğretmenler göreve hazır! Kadro talebine destek büyüyor

Memur öğretmenler göreve hazır! Kadro talebine destek büyüyor

Memur öğretmenler, kamu kurumlarında kadrolu olarak görev yapan ve Eğitim Fakültesi mezunu olan öğretmenlerin, 12 yıl süren bekleyişlerinin sona ermesini istiyor.

Memur öğretmenler, kamu kurumlarında kadrolu olarak görev yapan ve Eğitim Fakültesi mezunu olan öğretmenlerin, 12 yıl süren bekleyişlerinin sona ermesini istiyor. 31.08.2012 tarihinde yapılan düzenleme ile KPSS ile kamuya atanan Eğitim Fakültesi mezunlarına öğretmenliğe geçiş hakkı tanınmıştı, ancak bu uygulama son yıllarda yürürlükten kaldırıldı.

Memur Öğretmenler Platformu, kadro taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • Yeni Düzenlemeler: 2015'ten bu yana uygulanmayan 31.08.2012 tarihli düzenlemenin tekrar getirilmesi, öğretmenliğe geçiş için ayrı bir atama takvimi ve kontenjan ayrılması.
  • Hizmet Yılı ve Mazeretler: Atamaların hizmet yılı üstünlüğü esas alınarak yapılması, sözleşmeli öğretmenlik için sağlık ve aile birliği mazeretinden feragat gerekliliği getirilmesi.
  • Mevcut Durum: Eğitim Fakültesi diploması veya pedagojik formasyon sertifikasına sahip memur öğretmenlerin, mevcut kamu görevlerinden öğretmenliğe geçiş yapmalarının sağlanması.

Platform, öğretmenlerin kamu kaynaklarını etkin kullanarak kendi alanlarında görev yapmalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

İBRAHİM GÜZEL'DEN DESTEK

Üni-Per-Sen Başkanı İbrahim Güzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Haftaya millî eğitimde okullar açılıyor, yaklaşık 100 bin sınıfta öğretmen olmayacak! Kamu bütçesi öğretmen açığını kapatmaya yetmiyor olabilir, ancak kamuda görev yapan #memuröğretmenler'in yıllardır talebi var. Mali yüke katlanmadan çözüm, kurumlar arası geçiş kontenjanıdır."

TİMUR YILMAZ'DAN DESTEK

Anadolu Eğitim Sendikası Başkan Yardımcısı Timur Yılmaz, "Bu sesi artık MEB duymalı, memur öğretmen arkadaşlarımız öğrencileriyle buluşturmalıdır. Bu sese kulak tıkamayın. #MemurÖğretmenlerGöreveHazır" sözleriyle sosyal medya hesabından memur öğretmenlere destekte bulundu.

ERDOĞAN AKTAŞ'TAN DESTEK

Sendikasız Sen Başkan Yardımcısı Erdoğan Aktaş, memur öğretmenlere desteğini, "Memur Öğretmenlerimizi görmezden geldiğimiz süre 12 seneyi doldurdu. Mevzu çileyse dolduruldu. Artık bu meslektaşlarımız asıl uzmanlık alanlarında hizmet vermek istiyorlar… Devlet görmekle yükümlüdür…" ifadeleriyle gösterdi.

ALİM GÜLDİKEN'DEN DESTEK

Teç-Sen Başkan Yardımcısı Alim Güldiken ise, "MEB'de bu kadar öğretmen açığı varken, öğretmenlerin farklı kurumlarda; memur, destek personeli... gibi görevlerde çalıştırılmasının mantığını anlayamıyoruz. Bir yönetmelik değişikliği ile kurumlar arası geçişler açılarak farklı kurumlarda görev yapan #memuröğretmenler olarak kamunun çok yakından tanıdığı ve takip ettiği öğretmenlerimiz MEB bünyesine katılımı sağlanarak öğretmen açığı kapatılabilir. Tasarruf tedbirlerinin revaçta olduğu dönemdeyiz. Kamuda farklı kadrolarda istihdam edilen öğretmenlerimizi sınıflarına, öğrencilerine kavuşturmak sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan'nın bir talimatına bakar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
S
Selahaddin 1 ay önce
Desteğiniz için teşekkürler. Memur Öğretmenler artık sınıflarına kavuşmalıdır.
BEĞENME
0
CEVAPLA