"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Eğitim Memur öğretmenlerin mücadelesi sürüyor! 'Yüzde 3 kontenjan gelsin'

Memur öğretmenlerin mücadelesi sürüyor! 'Yüzde 3 kontenjan gelsin'

Memur öğretmenler uzun zamandır seslerini duyurmak için mücadele ediyor. Memur öğretmenler mağduriyetlerinin sonlandırılmasını ve %3 kontenjan talep ediyorlar.

Yeni eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kala memur öğretmenler hak arayışlarına devam ediyor. Memur öğretmenlerin mücadelesi senelerdir devam ederken Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Murat Dursun'dan memur öğretmenlere destek geldi.

"EĞİTİMDE ADALET BEKLENTİSİ"

Dursun, "X" hesabından yaptığı paylaşımla memur öğretmenlerin sesi oldu. Dursun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Başlık: Memur Öğretmenlerin Feryadı: Eğitimde Adalet Beklentisi! Memur öğretmenler, yıllardır seslerini duyurmak için sosyal medya platformlarında, özellikle Twitter'da yoğun bir mücadele veriyor. Her eğitim-öğretim yılı öncesinde olduğu gibi bu yıl da aynı sorunlarla karşı karşıya kalmaları, onların umudunu kırsa da mücadelelerini güçlendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na seslerini duyurmaya çalışan bu öğretmenler, atama süreçlerinde daha adil bir kontenjanın sağlanmasını talep ediyor.

Özellikle %3 kontenjan talebi, onların eğitimde daha etkin bir rol alabilmeleri adına büyük önem taşıyor. Memur öğretmenler, yalnızca kendi hakları için değil, eğitim sisteminin güçlenmesi adına da mücadele ediyorlar. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen açığı göz önünde bulundurulduğunda, bu talebin ne kadar önemli olduğu açıkça görülüyor. Seslerinin daha fazla duyulması, eğitimde fırsat eşitliği ve adaletin sağlanmasına bir adım daha yaklaşmak anlamına geliyor"

 "YÜZDE 3 KONTENJAN GELSİN"

ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki öğretmen açığını nasıl doldururum derdinde, ama hala ücretli öğretmenlik kadar bile maliyeti olmayan memur öğretmenler konusunda adım atılmıyor! %3 kontenjan gelsin, sınıflar boş kalmasın"

"MEB, ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI ALIYOR"

Medya-Sen'den Kadriye Demirel, MEB'ten memur öğretmenlerin ücretli öğretmenler yerine istihtam edilmesini talep ederek şunları paylaştı:

"MEB Ücretli Öğretmenlik başvuruları alıyor. Bunun yerine 657 tabi ancak memur olarak görev yapan Memeu Öğretmenler, Ücretli Öğretmenler yerine istihtam edilebilir. MEB bu uygulama ile memur öğretmenlerin mağduriyetini ve Ücretli Öğretmen garebetini sonlandırabilir"

Yorumlar
S
Selahaddin 1 ay önce
Memur öğretmenlere verdiğiniz destek için tesşekkürler.
BEĞENME
0
CEVAPLA