"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2813 %-0.01
37,0660 %0.09
2.319.684 %-0.282
3.025,01 -0,10
Ara
İşçi Haber Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tam 10 bin soruluk...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tam 10 bin soruluk...

Millî Eğitim Bakanlığı, uzman bir ekip tarafından her ay hazırlanan yardımcı kaynak destek paketini öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı her ay, 2. sınıftan 12. sınıfa bütün öğrencilerin derslerine ve sınava yönelik çalışmalarına destek sağlamak için hazırlanan yardımcı kaynak paketlerinin yedincisini bugün yayımladı. İlgiyle takip edilen yardımcı kaynak paketlerinde etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, Merkezî Sınav'a yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları ve çözümlü soru bankaları yer alıyor.

Nisan ayına ait yedinci kaynak destek paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı.

Bu kaynaklar ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Pakette ilkokul 2. sınıftan ortaokul 7. sınıfa, öğrencilere yönelik bin sorudan oluşan çalışma yaprakları, çalışma soruları ve çalışma fasikülleri yer aldı.

10 BİN SORULUK PAKET

8. sınıf öğrencileri 2022 yılında Liselere Geçiş Sistemi kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına dair Merkezî Sınav"a yönelik hazırlıklarına destek sağlamak için nisan ayı örnek soru kitapçığı paketle birlikte.

12. sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik kaynak setindeki YKS çalışma soruları kitapçıklarında bu ay, 1.500 soru bulunuyor. 5 bin sorudan oluşan çözümlü soru bankaları da ortaöğretim öğrencilerinin kullanımına sunuldu.

Nisan ayı paketinde her zaman olduğu gibi temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim gören özel eğitim öğrencileri için de etkinlikler yer alıyor.

Hazırlanan etkinlikler; boşluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eşleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile öğrencilerin konuları pekiştirmeleri hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *