Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, ücretli öğretmenliğin hukuk dışı olduğunu savunarak hukuk savaşı başlattıklarını belirtti.
Ücretli öğretmenlik adı altında binlerce öğretmen asgari ücretin altında çalıştırıldığına değinen Aydoğan, " Raporlu hasta olduğunda bile ücretli resmi izin mekasnizmasını işletmeyen, yani devlet eliyle kaçak işçi çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı'na karşı bir hukuk savaşı başlattık. Hem bu kayıtsız istihdam ve kaçak işçiliğin tespiti için SGK'ya ihbar hem de bu hukuksuzluğun ve emek sömürüsünün faili olan MEB hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk" açıklaması yaptı.
"ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK HUKUK DIŞIDIR"
"Ücreti öğretmenik sistemi hukuk dışıdır. Modern köleliğin diğer adı olan ücretli öğretmenliği "kadroya gerek yok, kadrolonun olmadığı yerde ücretliyle sorunu çözüyoruz." diye pişkince öven ve öğretmen açığını bu yolla kapamayı adet edindi."
"90 BİN ÖĞRETMEN İNSANİ OLMAYAN GELİRE MAHKUM EDİLİYOR"
Aydoğan, "ihbar ve suç duyurumuzun amacı 90 bine yakın öğretmeni bu yolla insani olmayan bir gelire mahkum eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın yukarıda saydıüımız hukuk ve uluslararası hukuki anlşama maddelerini çiğneyerek TCK 257'ye göre kötüye kullanıldığı tespit edilip durdurulması sağlanmaktadır." diye konuştu.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞTIRILIYOR
Ücretli öğretmenlere bir ders saati için 28.01 TL ödeme yapıldığını belirten Aydoğan, " Haftalık 20 saatten ayda toplamda 120 saat derse girebilen bir ücretli öğretmenin eline aylık yaklaşık 3.360,64 TL geçmektedir. Ancak ücretli öğretmenlerin büyük bir kısmı haftalık ders saatini doldurmamakta ve bu ücretin dahi altında bir ücretle çalışmaktadır. Açlık sınırının 5000 TL'ye dayandığı, asgari ücretin 4253 TL olduğu bir dönemde, MEB'in ücretli öğretmenliği kalıcı bir istihdam modeli olarak görmesi kabul edilemez. Üstelik iktidar ücretli öğretmenleri kadroya almak bir yana dursun, 2018^de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu'nda ücretli öğretmenlerin ücretlerinin yüzde 100 arttırılacağı vaadini de gerçekleştirememiştir."
ÖĞRETMENLERİN SABRI KALMADI, 50 BİN ATAMA İSTİYOR
Adaleti, haksızlığı ya da yanlış bir durum olduğunda bunu duyurabilmek için Twitter platformunu kullanmaya başladık. Atanmayan öğretmenler de bunlardan yalnızca biri... Öğretmenler seslerini yetkili mercilere duyarabilmek adına sosyal medya platformunu basamak olarak kullanıyor