"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Eğitim Öğretmenler aylardır 2021 KPSS puanı ile atama duyurusu bekliyor

Öğretmenler aylardır 2021 KPSS puanı ile atama duyurusu bekliyor

Atanmayan öğretmenler aylardır MEB'ten 20221 KPSS puanı ile atama duyurusu bekliyor.

Atanmayan öğretmenler seslerinin duyulacağı o günü bekliyor. 2021 KPSS puanı ile 50 bin atama talep eden öğretmenler Ankara'ya gelerek haklarını istedi.

Öğretmenler gözünü MEB'ten gelecek müjdeli habere çevirdi. 
KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen atanamayan öğretmenler Twitter'da "Neden atanamadık?" paylaşımlarında bulundu.

Emeklerinin karşılığını isteyen öğretmenler öğrencileriyle kavuşucağı o günü bekliyor. 2021 KPSS puanı ile 50 bin atama talep eden öğretmenler istedikleri gerçekleşene kadar mücadele göstermeye devam edecekler.

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara'yı inletti

Ataması yapılmayan öğretmenler, dün Ankara’daki Ulus Meydanı’nda 50 bin atama taleplerini  duyurmak adına basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi, burada olduğumuzdan binlerce fazlasıdır. Çığ gibi büyüyen atanamayan öğretmenler sorunu, biliyorsunuz ki ekonomik sorunları da beraberinde getiriyor. Bugün, bu sebeplerden ötürü gelmek isteyip de gelemeyen öğretmenlerin desteği bizimle, biliyoruz." dedi.

“138 BİN 393 ÖĞRETMEN İHTİYACI BULUNMAKTADIR”

Öğretmen ihtiyacı ciddi miktarda fazladır. Sayıştay’ın 2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Denetim Raporu’nda 138 bin 393 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, var olan bu ihtiyacı gidermemektedir. Atama da yapılmadığından ötürü ücretli çalışanlarla ihtiyacı kapatmaya çalışmaktadır. Ücretlilerin sayısı 85 bin 513’e kadar dayanıyor. Bu ücretli çalışanların 51 bin 68 kişisi eğitim fakültesi mezunu bile değildir. Yani öğretmen dahi değillerdir. 8 bin 993’ü ise ön lisans mezunudur. Eskiden öğretmen bulunmadığı için lise ve ön lisans mezunlarını birkaç aylık eğitimle öğretmen olarak yurdun dört bir yanına görevlendirdiler. Ne pedagojik formasyonları vardı ne de mesleki bilgileri. O öğretmenlerin öğrencileri matematiği, feni, sosyal bilgileri ve Türkçeyi doğru düzgün öğrenemeden mezun oldular. Günümüzde öğretmen mezunu açısından eksiklik yok. Yüz binlerce atama bekleyen genç öğretmenimiz var. Buna rağmen yine geçmiş senelerdeki gibi öğrencilerimize bu kişiler ders vermektedir. Bu bir hatadır. Yarattığı tahribat büyük ve düzeltilmesi güçtür. Ücretli çalışanların görevi sürekli olmamalı ve amacı dışında kullanılmamalıdır. Ücretlilerin görevine son verilip yerlerine nitelikli ve genç öğretmenler atanmalıdır."

“ATAMA SAYISI NEDEN DAHA AZ?”

1997, 1998, 1999’lu yıllar, bizim doğduğumuz seneler. Bu senelere baktığımızda ne öğretmenlik sınavı var ne de 100 binlerce atama bekleyen öğretmen. Üstelik atama bekleyen öğretmenlerin yarısından fazlası da kurayla atanıp göreve başlıyor. Örneğin 1999 yılında 46 bin öğretmen atanmak için başvuruyor ve 28 bin öğretmen atanıyor. Yani 100 öğretmenden 60’ının atanması demek. Yıl oldu 2022. Ailemiz, bizleri büyütüp yetiştirdi. Öğretmen olmamız için üniversiteye gönderdi. Tabii doğduğumuz seneler gibi kurayla atama olmadığı için üç sınava girdik. Sonuç ne? 373 bin öğretmen sınava girdi ve 14 bin 500’ü atanabildi. Yani 100 öğretmenden iki buçuğu atanabildi. 3 bile değil. Öğretmen ihtiyacı da atama bekleyen öğretmen sayısı da 1999 yılından daha fazla. Peki atama sayısı neden daha az?"

Atanmayan öğretmenler sosyal medya platformu üzerinden şu paylaşımlarda bulundu:

Yorumlar
9
900 kontenjan isteyen bilisim ci hayal değil gerçek olsun 2 yıl önce
Artık bilisim teknoloji bransinin mağduriyetini görün duyun bu çağda yazılım kodlama en gerekli açık var ama asıl kontenjan nerede 800 kontenjan görmek hayal artık branşın son çırpınışları görün duyun bunun da gerekliliginden bahsedin 80 üstü puanlarla ataması yapılmayan bir branş diğer branşlar 70 puanla ataması pluyorken hem açık var taban puan 88 bu kadar zulüm olmaz
BEĞENME
0
CEVAPLA