Bu yılki eğitim-öğretim yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitime ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Ortaokula başlayacak öğrenciler ise 9 Eylül haftasında rehberlik çalışmalarıyla okula uyum sürecine dahil edilecek.
İlkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine, eğitimin ilk gününde "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılacak. Aynı gün, aileler ve çocukları için okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda çeşitli uyum haftası etkinlikleri düzenlenecek.
Ortaokul öğrencileri için 9 Eylül'de ailelere yönelik "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu gerçekleştirilecek. Sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri düzenlenecek ve ardından okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. İkinci gün, öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak. Etkinlik saatleri ise okul müdürlüklerince planlanacak. Velilere, çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere katılmaları öneriliyor.
"LİSEYE HOŞ GELDİN"
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için müfredattaki değişikliklerin yer aldığı "Liseye Hoş Geldin" kitapları hazırladı. Bu kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak, derslere nasıl çalışmaları gerektiğini ve başarıya ulaşmak için ipuçları sunmak amacıyla oluşturuldu. Ayrıca, lise dönemi boyunca kullanabilecekleri eğitim platformları ve kaynaklar tanıtılacak.
"Liseye Hoş Geldin" kitapları; Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatına ilişkin önemli konuları içeriyor. Kitaplar, "Liseye Hoş Geldiniz", "Bu Kitapta Neler Var", "Derslerin Tanıtımı", "Neler Öğreneceğiz", "Nasıl Çalışmalıyım", "Başarı İçin İpuçları", "Çevrim İçi Öğrenme Platformları" ve "Örnek Etkinlikler" başlıkları altında 8 bölümden oluşuyor. Kitaplara "https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin" adresinden ulaşılabiliyor.
ÖĞRETMENLER İÇİN KURSLAR BAŞLADI
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı, yeni programların hazırlanmasında görev alan akademisyenler ve alan uzmanları tarafından öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kursları" başlattı. 9 binden fazla öğretmen, bu kapsamda 40 saat süren 61 farklı kurs programına katıldı. Eğitici eğitimi alan öğretmenler, bulundukları illerde müfredat değişikliklerine yönelik eğitimler vermeye başlayacak.