"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Eğitim Özel derse talep yükseliyor!

Özel derse talep yükseliyor!

Özel derslere olan talebin arttığı son dönemlerde, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına yönelik eğitim almaya olan ilgisi artıyor.

Yeni eğitim döneminde ortaokul matematik derslerine olan talep, yaz aylarına göre yüzde 94 oranında artış gösterdi. Özel ders talep edenlerin büyük bir kısmı, yani yüzde 90'ı, derslerin kendi evlerinde verilmesini tercih ediyor. Ayrıca, öğrenci ve velilerin yüzde 40'ı haftada 2 veya daha fazla süren uzun dönemli dersleri tercih ediyor.

İLK SIRADA LGS YER ALIYOR 

Lise matematik özel ders talepleri, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar dengeli bir şekilde dağılırken, bu taleplerde 2024 Ağustos ayına göre yüzde 101’lik bir artış yaşandı. LGS hazırlık sürecine yönelik özel ders talepleri ise yüzde 140 oranında bir artış gösterdi; bu bağlamda en çok talep edilen dersler arasında matematik ve fen bilimleri ön plana çıkıyor.

LGS Özel Ders | Mentor Özel Ders

YABANCI DİL DERSLERİNE TALEP YÜKSEK

Yabancı dil dersleri arasında en çok tercih edilen dil yine İngilizce oldu. Hem okul desteği sağlamak hem de konuşma pratiğini geliştirmek amacıyla özellikle başlangıç seviyesindeki öğrenciler için İngilizce derslerine olan talep, yeni eğitim döneminde yüzde 52 oranında arttı.

İngilizce’ nin ardından en çok talep gören yabancı dil dersi ise İtalyanca oldu. Online olarak tercih edilen İtalyanca özel derslerine talep, geçen aya göre yüzde 47 oranında artış kaydetti. İlkokul seviyesindeki öğrenciler için popüler olan Fransızca derslerinde de yeni dönemde yüzde 44'lük bir artış yaşandı.

Özel Ders Ne Zaman Gerekli?
 

HANGİ HOBİLERE İLGİ ARTIYOR?

Armut.com'un 2024 Ağustos ve Eylül ayı verilerine göre, temel eğitimlerin yanı sıra resim, müzik ve bale gibi hobi derslerine de büyük bir ilgi var. Özellikle 6-10 yaş grubu için piyano derslerine olan talep Eylül ayında yüzde 65 artarken, bale derslerine yönelik ilginin yüzde 62 oranında arttığı görüldü. Bu veriler, yeni dönemde eğitime ve hobi gelişimine olan ilginin ne denli yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.

MEB Onaylı Çocuk Piyano Kursu Bale Akademi – Çocuklar İçin Piyano Eğitimi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *