"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Eğitim Ücretsiz eğitim portalı BTK Akademi'nin mobil uygulaması kullanıma açıldı

Ücretsiz eğitim portalı BTK Akademi'nin mobil uygulaması kullanıma açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hizmete sunulan ve yapay zeka eğitimlerini de içeren ücretsiz portal BTK Akademi'nin mobil uygulamasının kullanıma açıldığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında BTK Akademi portalı hakkında bilgiler sundu. 2017 yılında bilimsel, teknolojik ve sürekli yenilenen bir eğitim anlayışıyla hizmete sunulan BTK Akademi’nin, uzman iç eğitmenler, kamu kurumları, üniversiteler ve ulusal ve uluslararası paydaşların işbirliğiyle çeşitli programlar sunduğunu hatırlattı.

Uraloğlu, BTK Akademi eğitim portalının kullanıcı sayısının bugün itibarıyla 2 milyon 258 bin 273’e ulaştığını belirtti. Eğitim portalının haftalık 600 bin ila 650 bin arasında görüntülenme aldığını ve haftalık ortalama 10 bin yeni kullanıcının sisteme katıldığını vurguladı. BTK Akademi portalında, 'Kişisel Gelişim, Sistem, Yazılım, Kariyer Yolu, Regülasyon, Güvenli İnternet, Tasarım, K12, Yapay Zeka ve İşletme Dünyası' olmak üzere 10 ana kategori altında toplam 146 bin dakika çevrim içi eğitim bulunduğunu açıkladı.

HER YERDEN ERİŞİM

BTK Akademi eğitim portalına her yerden erişim sağlanabilmesi ve kesintisiz eğitim alınabilmesi için BTK Akademi mobil uygulamasının hizmete sunulduğunu belirten Uraloğlu, bu adımın masaüstü cihazlara erişimi olmayan kullanıcıların cep telefonlarından eğitimlere ulaşabilmelerini ve yeniliklerden haberdar olmalarını sağlayacağını ifade etti.

Uraloğlu, mobil uygulamada masaüstü erişiminde olduğu gibi 10 ana kategoride, 283 eğitim başlığı bulunacağını belirterek, "Kullanıcılar tek dokunuşla tüm eğitimlere ulaşabilecek ve internetin olduğu her yerden bu eğitimlere erişebilecek. BTK Akademi'nin geleceği şekillendiren eğitimlerini her yaştan bireyimize ücretsiz olarak sunuyoruz." dedi.

BTK Akademi tarafından düzenlenen yüz yüze eğitimlerin, çevrim içi platformda elde edilen başarıyı pekiştirmeyi amaçladığını belirten Uraloğlu, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yazılım yeteneklerini geliştirmeyi ve bu alandaki yeterliliklerini profesyonellerin rehberliğinde ilerletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Uraloğlu, şimdiye kadar 38 ilde 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verildiğini, 22 ilde ise 55 eğitim başlığında üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik istihdama ve uygulamaya yönelik atölye eğitimleri düzenlendiğini aktardı. Ayrıca, düzenlenen etkinliklerle sektörün önde gelen isimleriyle öğrencilerin bir araya getirildiğini ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *