"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Eğitim YÖK'ten üniversitelere sahte diploma uyarısı

YÖK'ten üniversitelere sahte diploma uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Sosyal medyada Türkiye'deki birçok üniversitenin sahte diploma satışı yapılıyor" haberleri üzerine üniversitelere yazı gönderdi. Yazıda, tüm mezun bilgilerinin Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) aktarılmasının acilen tamamlanması istendi.

YÖK, üniversitelere "Basında Yer Alan Sahte Diploma ile İlgili Haber" konulu bir yazı iletti. Yazıda, son günlerde bazı basın kuruluşlarında "Sosyal medyada birçok üniversitenin sahte diploması satılıyor" şeklinde haberlerin yer aldığı vurgulandı.

Yükseköğretim kurumları tarafından YÖKSİS'e aktarılan öğrenci bilgileri kullanılarak e-Devlet kapısı üzerinden öğrenci ve mezun belgeleri oluşturulabildiği hatırlatılarak, şu bilgiler verildi:

"e-Devlet kapısından T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan kişiler, 'Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama' kısmına giriş yaparak, kendi mezuniyet bilgilerini içeren belgeyi bastırabilirler. Bu belgeyi kamu kurumu veya özel şirkete verebilirler. Mezun belgesinin sağ üst köşesinde kişiye özel bir barkod numarası bulunur. Diploma ile ibraz edilecek bu belgeyi alan kişiler, barkod numarasını kullanarak 'Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama' bölümünden belgenin doğrulamasını yapabilirler. Belgedeki bilgiler ile diploma üzerindeki bilgilerin aynı olması, diplomanın doğruluğunu teyit eder."

YÖK, mezun olan öğrencilerin bilgilerinin YÖKSİS'e aktarılmaması durumunda, e-Devlet üzerinden "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" ve "Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama" işlemlerinin yapılamayacağını belirtti. Bu nedenle tüm mezun bilgilerinin YÖKSİS'e aktarılmasının ivedilikle tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *