"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2428 %0.06
37,0591 %0.09
2.296.982 %-0.352
3.018,88 0,89
Ara
İşçi Haber Ekonomi ADQ, Odeabank'ın kontrol hissesini satın alıyor: Yeni bir dönem başlıyor!

ADQ, Odeabank'ın kontrol hissesini satın alıyor: Yeni bir dönem başlıyor!

ADQ, Odeabank'ın sermayesini satın almak için Bank Audi liderliğindeki bir konsorsiyumla nihai anlaşmaya vardı.

Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ), Odeabank'ın sermayesini satın almak için Bank Audi liderliğindeki bir konsorsiyumla nihai anlaşmaya vardı.

ANLAŞMA DETAYLARI

ADQ'nın Odeabank ile ilgili anlaşması, Bank Audi ve diğer yatırımcıların bankanın sermayesindeki paylarını ADQ'ya satma kararıyla gerçekleşti. Bank Audi'nin yüzde 76,419 payı ile birlikte, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yüzde 8,009, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yüzde 6,362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l yüzde 3,426 ve Mohammad Hassan Zeidan ise yüzde 1,780 oranındaki paylarını ADQ'ya devretme konusunda mutabık kaldı.

Odeabank, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anlaşmanın onaylanması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurumu’na başvurulacağını belirtti. "Yasal izin süreçleriyle ilgili gelişmeler oldukça, gerekli bildirimler Bankamızca yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ), Odeabank'ın sermayesinin yüzde 96'sını satın almak için Bank Audi liderliğindeki konsorsiyumla nihai anlaşmaya vardı.

ODEABANK HAKKINDA

Odeabank, Beyrut merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki yüzde 100 iştiraki olarak 28 Ekim 2011'de Türkiye'de mevduat bankası olarak kurulma iznini almış, 2 Ekim 2012 tarihinde ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından faaliyet izni onaylanmıştır. Odeabank, 533 milyon 520 bin TL ödenmiş sermaye ile faaliyete geçmiştir.

ADQ'NIN BÜYÜKLÜĞÜ

ADQ'nın yaklaşık 250 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu belirtiliyor. Bu satın alma, ADQ'nın global finansal piyasalardaki etkisini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu gelişmeler, finans sektörü ve yatırımcılar için büyük bir öneme sahip. Odeabank'ın geleceği ve bu anlaşmanın Türkiye'nin bankacılık sektörü üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *