"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Ekonomi Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor! Ne zaman geçerli olacak?

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor! Ne zaman geçerli olacak?

EPDK'nın almış olduğu kurul kararına göre, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Peki, bu karar ne zamandan itibaren geçerli olacak? Detaylar haberimizde...

Yürürlüğe girecek olan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yarından itibaren geçerli olacak. 

Yarın itibariylke geçerli olacak karar ile birlikte, 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

BU ÖZELLİKLER FİYATI DEĞİŞTİRMEYECEK

EPDK'nın kurul kararına göre akaryakıt istasyonlarında bundan sonra "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı gerçekleştirilemeyecek.

Kararın detaylarına ilişkin EPDK'dan yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği fakat bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği aktarıldı.

HANGİ YÜKÜMLÜLÜKLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI?

Kararın alınmasındaki amaca ilişkin açıklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının istendiği belirtilerek devamında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." 

Değişikliğe gidilmeyen yükümlülüklere ilişkin EPDK açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebildiğini bildirerek, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişikliğe gidilmediğinin altını çizdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *