"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2990 %0.18
37,1785 %0.01
2.327.900 %0.392
3.012,82 0,03
Ara
İşçi Haber Ekonomi Akbank'ta hesabı olanlar dikkat! Mağduriyet devam ediyor

Akbank'ta hesabı olanlar dikkat! Mağduriyet devam ediyor

Bazı Akbank müşterileri, hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini iddia etti.

Akbank’ta hesabı olan çok sayıda kişi, hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini sosyal medyada paylaşmıştı.

Hesaplarından çekim yapılan vatandaşlar mağduriyetin büyüklüğüne dikkat çekerken, paralarının geri yatırılmasın talep ediyor.

İşçi Haber'e ulaşan vatandaşlar yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:

"ÖNCE TELEFONLARIMIZ BOZULUYOR.."

Akbank mağduru vatandaş, "Merhaba  yaşadığım bir durumumuz iletmek istiyorum. 8-9 Mayısta Akbank Bankası'ndan benim adıma bir kredi çekilmiş, hesaptaki bütün nakit param kredi ile beraber hiç tanımadığım insanlara aktarılmış. Biz mağdurlar olarak bir WhatsApp grubu kurduk hepimiz savcılığa suç duyurusunda bulunduk, grup şu an 80 kişi. Hepimizin ortak noktası önce telefonlarımız bozuluyor kitleniyor daha sonrasında para gidiyor bizi hiçbir şekilde hırsızlar ve banka aramadı biz hiçbir şekilde kimseye bilgi vermedik. Akşam yattık gece saat 2'de 3'de hepimizin hesabını boşaltmışlar. Ne olursunuz bize haber yapın mağduruz banka bize sahip çıkmıyor; 'Siz yapmışsınız işlemi' diyor, ikimiz de deprem bize neden tutun asgari ücretle çalışan birçok insan var herkesten ortalama 257.000 Türk Lirası almışlar" ifadelerini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK MAĞDURİYET VAR"

Bir başka vatandaş, "Akbank mobil kullanıcısı birçok insanın mobil uygulaması hacklenerek üzerlerine kredi çekildi, hesabında nakit paraları olanlarından da paraları çekildi çok büyük bir mağduriyet var." dedi.

"GÜVENLİK ZAAFİYETİ HER GEÇEN GÜN CAN SIKIYOR"

Başka bir vatandaş ise, "Merhaba benim ve bir çok insanın şu an maruz kaldığı bir dolandırıcılık olayından bahsedeceğim. Benim başıma 04.05.2024 te geldi sabah uyandığımda telefonum hacklenmiş olarak uyandım daha sonra o gün Akbank üzerinden dolandırıcılar sabahın saat 04.02'sinde 308 bin kredi başvurusu yapmislardı mobil bankaciligim üzerinden. Bunu da 4 dakika içerisinde başka hesaplara aktarılmış. Banka bu duruma sessiz kaldığı gibi biz binlerce mağduru suçluyor diğer bankalar bu güvenliği çok kolay sağlayıp önlem alabiliyorken dolandırıcılık işlemi sadece Akbank üzerinde yoğunlaşıp çoğalması milyonlarca tl insanlar dolandırılması sorgulanması gereken bir durum. Akbank güvenlik zaafiyeti her geçen gün can sıkıyor insanlar artık paraları bu kadar kolay çalınmasına dayanamiyor sesimiz olur musunuz yıllarca emek verdigimiz paralar dolandırıcılara gitmiş akbank ses etmiyor." ifadeleriyle mağduriyetini anlattı.

Gelen diğer mesajlar: "Akbank tarafından adımıza kredi çekildi, 590.000 zarardayız, medyada sesimizi duyurmak istiyoruz." "Akbanktan yüzlerce kişi suçsuz yere soyuldu." "Bende Akbank mağduruyum son 1 ayda binlerce mağdur var. Buda benim ifadem hiçbir onay almadan hiçbir bilgilendirme yapılmadan dolandırıcılar dahi bizi aramadı adımıza kredi çekildi hiç tanımadğımız hiç bilmediğimiz ibanlara havale yapılmış çok mağduruz."

MAĞDURİYET DUYURUSU:

Merhabalar . Akıllı telefonlarımıza hiçbir müdahelemiz olmadan ekranın kararması , telefonun kapanması ve donması kilitlenmesi gibi anormal olaylar yaşayıp benzer sistem ve yöntem ile bir şekilde siber saldırıya maruz kalıp hacklendik. Bu hacklenmenin sonucunda güvenlik açığı bulunan Akbank Mobil hesaplarımıza sızılıp herhangi bir onayımız ve rızamız(sesli veya yazılı) alınmadan , tarafımıza belge bilgi mesaj paylaşımı yapılmadan(6 haneli kod dahil paylaşılmadı) adımıza kredi çekilip yatırım hesaplarımız boşaltıldı.

Bunun yanı sıra EFT limitlerimiz çekilen ve hazırda bulunan meblaların transferinde sorun olmaması adına onayımız ve bilgimiz olmadığı halde EFT limiti yükseltildi. Artı para limitimiz bizim mobil veya sesli onayımız alınmadan yükseltildi ve artı paranın tamamı birçoğumuzda kullanıldı.

Akbank’ın yetkilileriyle görüştüğümüzde biz müşterilerini kusurlu bulmak suretiyle kendilerini aklamaya çalıştıklarını , klişe ifadelerle ısrarla olayı kapatmaya çalıştıklarını gördük . Zırvalıktan öteye gitmeyen ve biz mağdur müşterilerini suçlayıcı üslupta olan Akbank’ın bu açıklamalarını tümüyle reddediyoruz.

Çeşitli Şikayet kanallarından ve Sosyal medya mecralarından aynı yöntem ve sistemle mağduriyet yaşayanlar olarak birbirimizi bulduk, birbirimize yardımcı olmak adına bir grup oluşturduk. Şuan yaklaşık 60 kişiyiz ve her geçen gün sayımız artmakta. Birlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde bankanın güvenlik açığı sebebi ile yaşadığımız bu üzücü mağduriyetin 15.04.2024 ile 07.05.2024 tarihleri arasında yaşadığımızı , telefonlarımızın benzer şekilde hacklendiğini , bunun sonucunda her birimiz farklı bankaların müşterisi olduğumuz halde ne yazık ki sadece Akbank üzerinden mağdur edildiğimizi öğrendik.

Şunuda belirtmeliyim ki mağdur birçok arkadaşımızın diğer bütün mobil bankacılıklarına sızmayı deneyen hırsızlar Akbank dışında hiçbir banka hesaplarına sızamadılar. Çünkü Akbank dışındaki bütün bankaların güvenlik duvarları mobil bankacılıkların blokesini sağladı. Belli ki burda Akbankın güvenlik açığı var ve niyeti bozuk olan insanlar bunu suistimal ediyorlar.

Biz teker teker savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Halkımızın daha duyarlı olması ve mağduriyetlerimizin telafi edilmesi adına sosyal medya ve haber kanalları vasıtasıyla bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bununla beraber Akbank’ın ismi ile müsemma olmadığını , karanlık , Merdiven altı , kirli bir yapı olduğunu , kurumsallıktan uzak olduğunu duyarlılığa vesile olması , yeni mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına var gücümüzle haykıracağız. Yetimin malının yenmesine doğrudan ya da dolaylı yoldan müsade eden , dolandırılara meydan bırakıp müşterisini suçlu bulan , çoluk çocuğumuzun rızkının yenmesine göz yuman bu bankanın tarafımıza resmi bir dönüş sağlamasını , ve oluşan mağduriyetleri ivedilikle gidermesini talep ediyoruz .

Whatsapp Image 2024 05 18 At 16.36.52

A K B A N K

A K B A N K2

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Gündem olan konu hakkında Akbank, "07.05. 2024 tarihinde sınırlı sayıda müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasını yapmıştı.

MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR

Akbank'tan yapılan açıklama sonrasında sorunun hala devam ettiğini iddia eden müşteriler çözüm bekliyor.

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK

Gazeteci Eşref Larsen, Akbank mağdurları için Mustafa Sarıgül ile görüşerek mağdurlar için randevu aldığını duyurdu:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *