"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1588 %0.3
43,6101 %1.61
3.959,33 % 2,26
3.242.297 %1.407
İşçi Haber Ekonomi Altında sahtecilik arttı! İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Altında sahtecilik arttı! İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Adana'da sahte altın satışları arttı. Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, sahteciliğin yaygınlaştığını ve teknolojinin buna etkisini vurguladı. Esnaf, WhatsApp grubu aracılığıyla sahte ürünler hakkında uyarılıyor; seri numaraları kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Son dönemlerde sahte ya da ayarı düşük altın satışlarında artış yaşandı. Adana'da sadece bir kuyumcuya gerçek bir firmanın ismi kullanılarak 31 sahte 1 gram altın verildi. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, "Sahtecilik arttı" dedi.

Son dönemlerde sahte ya da ayarı düşük altın satışlarında artış yaşandı. Adana'da sadece bir kuyumcuya gerçek bir firmanın ismi kullanılarak her şeyi taklit edilerek yapılan 31 sahte 1 gram altın verildi.

PAKETİ AÇIP ALTINA BAKIN UYARISI!

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, sahtekarlığın bütün sektörlerde olduğunu belirterek, "En çok para kazandıran materyallerden biri olan altın yoğun talep görmektedir. Fiyatların artışı, faizlerin düşmesi ya da piyasadan para çıkışında dolayı vatandaş altına yöneliyor. Böyle olunca kötü niyetli insanlar sahte bilezikleri de sahaya sürüyor" diye konuştu.

Başman, kurdukları WhatsApp grubu aracılığıyla esnafı uyardıklarına dikkat çekerek "Gruptan, şu altının sahte ya da düşük ayarda olduğunu bildiriyoruz. Buna neden olan en büyük faktörlerden biri de teknolojinin gelişiyor olmasıdır. Altının sahte olduğunu artık taşa vurmayla çözemiyoruz. Mihenk taşı ya da ayar suyuyla bakarak değil de artık keserek içine bakarak çözmeye çalışıyoruz. Bu altınlar paketli şekilde geldiği anda açılması gerekiyor. Büyük firmalar ürünlerinin taklitlerini önlemek için her yıl milyonlarca lira yatırım yapıyorlar. 1,5,10 ve 50 gram bar altınların hepsinin seri numarası vardır. İnternette girildiğinde seri numaralarını kontrol edebiliyorlar. Bunlara dikkat etmek lazım. Kuyumcu arkadaşlar mutlaka paketi açıp altına baksınlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA