"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Bolat'tan açıklama: Türkiye’nin ekonomik iyileşmesi uluslararası kabul görüyor

Bakan Bolat'tan açıklama: Türkiye’nin ekonomik iyileşmesi uluslararası kabul görüyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye çıkardığını ve not görünümünü durağan olarak belirlediğini söyledi.

Sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklama yapan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

Hükümetimizin mali, para ve ticaret politikalarının sağladığı başarılar uluslararası alanda takdir edilmeye devam ediyor. Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Bu güncelleme, Türkiye ekonomisindeki makroekonomik iyileşmelerin uluslararası platformda kabul gördüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Özellikle enflasyonun düşmesi, milli gelirin artması, dış ticaret ve cari işlemler açığında yaşanan iyileşmeler, finansal istikrarı sağlama yönündeki kararlı adımlarımız, döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için gösterdiğimiz çabalar, ekonomimizin dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirmektedir. Bu olumlu gelişmeler, ülkemizin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken, uluslararası güvenilirliğini de artırmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu başarıya katkıda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e, tüm Bakan arkadaşlarımıza ve emek veren tüm kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *