"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Göktaş duyurdu: Ödemeler bayram nedeniyle öne çekildi!

Bakan Göktaş duyurdu: Ödemeler bayram nedeniyle öne çekildi!

Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildiğini belirterek bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerinin tarihlerinde yaşanan değişiklikleri duyuran Bakan Göktaş, bu doğrultuda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan, Mayıs ayı içerisinde de resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacaklarını açıkladı.

ANA HEDEF AÇIKLAMASI

Aile kurmayı her daim teşvik ettiklerini, aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini dile getiren Bakan Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması için Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını ve projeyle birlikte gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir adım atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerini de vurguladı.

150 BİN TL TUTARINDA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Bakan Göktaş, projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını anımsatarak, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıkları yönünde bilgilendirmede bulundu. 

Öte yandan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na bugün itibarıyla 9.992 çiftin başvuru yaptığının altını çizerek, şartları sağlayan 2.976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirtti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *