"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Işıkhan staj ve çıraklık önergesini kabul edecek mi?

Bakan Işıkhan staj ve çıraklık önergesini kabul edecek mi?

Staj ve çıraklık mağdurları emeklilik için çağrıda bulunuyor. Çığ gibi büyüyen staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti Bakan Işıkhan'ın onayıyla son bulacak mı?

Staj ve çıraklık sigortasının emeklilik başlangıcı sayılmaması nedeniyle mağdur olan binlerce kişi, haklarını aramaya devam ediyor. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesine rağmen bu sorunun çözülmemesi, mağdurların tepkisini artırıyor. Çocuk yaşta çalışmaya başlayan ve yıllarca prim ödeyen staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik hakkından mahrum bırakılıyor.

Bu durumun hem ekonomik hem de sosyal açıdan mağdurları zor durumda bıraktığını belirten staj ve çıraklık mağdurları, yetkililerden adaletli bir düzenleme bekliyor. Belgeleriyle birlikte haklarını kanıtlayan staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik şartlarını yerine getirdiklerini ancak sigorta başlangıçlarının kabul edilmediği için emekli olamadıklarını ifade ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik hakkına kavuşmak için seslerini duyurmak istiyor.

Bakan Bilgin staj mağduru diye bir kavram yok demişti

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorununa ilişkin olarak eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama ise tepki topladı. Bilgin, staj ve çıraklık sigortasının prim yatırmadığını, bu nedenle emeklilik hakkı olmadığını savundu. Bilgin, stajın bir eğitim olduğunu, staj mağduru diye bir kavramın olmadığını iddia etti. Bu sözler üzerine staj ve çıraklık mağdurları, Bilgin'in kendilerini görmezden geldiğini, prim yatırdıklarını ve patronlarının kim olduğunu bildirdiklerini söyledi.

Bakan Işıkhan önergeyi kabul edecek mi?

Staj ve çıraklık mağdurları, seçim sonrasında yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan somut adımlar altılmasını talep ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları, Işıkhan'ın kendilerine kulak vereceğini, sorunlarına çözüm bulacağını ve emeklilik hakkına kavuşacaklarını umut ediyor.

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, staj ve çıraklık başlangıç tarihinin sigorta başlangıcı sayılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a yazılı soru önergesi verdi. Fakat Gergerlioğlu'nun önergesi Bakan Işıkhan'a ulaştıktan sonra yaklaşık iki ay geçmesine rağmen Bakan Işıkhan'dan olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap gelmedi.

Staj ve çıraklık mağdurlarının sayısı artarken Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın önceki Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in tersine stajyer ve çırakların yaşadıkları sorunları bir mağduriyet olarak kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *