"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Kacır Togg'un yeni modeli T10F'yi test etti

Bakan Kacır Togg'un yeni modeli T10F'yi test etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "T10F ile birlikte aslında çok farklı bir hedef kitleye Togg artık sesleniyor olacak, biraz daha spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı." dedi.

Bakan Kacır, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) teknoloji kampüsünü ziyaret etti. Burada, şirket yetkililerinden güncel faaliyetleri hakkında bilgi alan Kacır, T10F modelinin test sürüşünü gerçekleştirdi ve güvenlik test süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

Kacır, yaptığı açıklamada, TOGG'un Ar-Ge ve üretim çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Eylül ayında Türkiye’de küresel güvenlik düzenlemelerine uyum sürecinin başladığını hatırlatan Kacır, TOGG’un bu düzenlemelere hızlı bir şekilde adapte olduğunu ifade etti.

T10F Modelinin Özellikleri Gelecek yıl piyasaya sürülecek T10F modelinin, mevcut SUV versiyonundan 80 kilometre daha fazla menzil sunduğunu aktaran Kacır, bu modelin hem spor hem de sedan araç beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlandığını söyledi. Elektrikli araç kullanıcılarının bu gelişmeden memnun kalacağını vurguladı.

Şarj İstasyonları ve Yaygınlaşma Kacır, Türkiye genelinde 23 bin halka açık şarj noktası bulunduğunu ve bunlardan 8 bininin hızlı şarj imkanı sunduğunu belirtti. Gelecek dönemde özel sektör yatırımlarıyla şarj istasyonu ağını genişletmeyi planladıklarını dile getirdi. Türkiye’nin Avrupa'da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj noktaları açısından lider konumda olduğunu ifade ederek, bu liderliği daha da güçlendireceklerini söyledi.

Kacır, TOGG'un Ar-Ge ve üretim yetkinlikleriyle Türkiye'nin gururu olmaya devam edeceğini vurguladı ve genç, deneyimli ekibin çalışmalarında her zaman destek olacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *