"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2428 %0.06
37,0591 %0.09
2.296.982 %-0.352
3.018,88 0,89
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek, piyasaların faiz kararını yetersiz bulmasına ilişkin konuştu

Bakan Mehmet Şimşek, piyasaların faiz kararını yetersiz bulmasına ilişkin konuştu

Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza atarak politika faizini yüzde 15 seviyesine yükseltirken, atılan adım piyasalar tarafından yetersiz bulunmuştu. Kamuoyu ve piyasadaki eleştirilere, "Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir." ifadelerini kullanarak yanıtladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’dan İstanbul'a hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, piyasalar tarafından yetersiz bulunan Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına ilişkin, "Bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir." açıklamasını yaptı.

Bakan Şimşek, '' Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız.'' dedi

Ayrıca Bakan Mehmet Şimşek, "Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *