"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Şimşek ABD'li yatırımcılara Türkiye’yi tanıttı

Bakan Şimşek ABD'li yatırımcılara Türkiye’yi tanıttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta, ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından Citibank’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen üç farklı yatırımcı toplantısına katılım sağladı.

Bu sırada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da BM Genel Kurulu çerçevesinde liderlerle görüşmeler yaparken, 15. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. Aynı gün Bakan Şimşek, New York'taki önemli yatırımcı toplantılarıyla dikkat çekti.

Toplantılarda, ABD’nin en prestijli portföy yönetim şirketlerinden kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleri yer aldı. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantılarda Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programında kaydedilen gelişmeleri aktarırken, gelecek dönemde izlenecek öncelikleri yatırımcılara sundu.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin doğrudan yatırımları artırma stratejisini vurguladı. Şimşek, ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı. Bu toplantıda, ABD ve Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, yatırımcılar ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Şimşek, Türkiye’nin sahip olduğu stratejik avantajları ve doğrudan yatırımları artırma hedeflerini detaylandıran bir sunum gerçekleştirdi. Bakanın bu kapsamda ABD’deki yatırımcı toplantılarına devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *