"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bakan Şimşek, Ekonomik ilişkiler için ABD'ye gidiyor

Bakan Şimşek, Ekonomik ilişkiler için ABD'ye gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere yola çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretine çıkarak G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak. Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb'in de aralarında bulunduğu önemli isimlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen, finansal sitemi güçlendirmede düzenlemelerin  önemine işaret etti
 
From JP Morgan to Zero pay: Meet Muhammad Aurangazeb, the man trying to  pull Pakistan out of its present mess - BusinessToday

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte bugün başlayan ABD temasları kapsamında resmi etkinlikler ve yatırımcı toplantılarına katılacak. Ziyareti boyunca yaklaşık 50 toplantıya katılması bekleniyor.

Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan Washington'a gidiyor
 

İki gün sürecek G20 toplantılarının ardından, Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına da katılacak olan Şimşek, bu süreçte diğer mevkidaşlarıyla bir araya gelerek önemli görüşmeler yapacak. Ayrıca, çok taraflı kalkınma bankalarının başkanları ve üst düzey yöneticileriyle de buluşacak; Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda ve diğer önemli isimlerle toplantılar gerçekleştirecek.

Nedir Bu G20?

Bakan Şimşek, IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de görüşmeler yapacak. Yatırımcı toplantılarında, BBVA, JP Morgan, Bank of America, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi önde gelen yatırım bankalarıyla geniş katılımlı seminerlerde sunumlar gerçekleştirecek.

Ziyareti sırasında, ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da bir araya gelecek olan Şimşek, Brookings Enstitüsü’nün Hutchins Center’da Türkiye ekonomisine dair kapsamlı bir sunum yapacak. Ayrıca, Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü’nde Türkiye’yi yakından izleyen akademisyenler ve ekonomistlerle de toplantılar gerçekleştirecek.

Hutchins Center Working Papers | Brookings

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *