"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2383 %0.06
37,0125 %-0.04
2.312.450 %-0.462
3.024,40 1,07
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bir zam haberi daha... Kargo fiyatlarına %40 zam!

Bir zam haberi daha... Kargo fiyatlarına %40 zam!

Kurda yaşanan dalgalanmalar kargo fiyatlarına da yansıyacak. Kargo fiyatlarına bu ay %40 zam geliyor!

Türkiye gündemini meşgul eden zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Zam listesine bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye'de son günlerde kurda yaşanan hareketlilik, pek çok sektörün fiyat tarifesini etkiledi.

Gıda, giyim, yakıt derken ardından kargo fiyatlarına gelecek zam da vatandaşın cebini yakacak.

Sırada Kargo Fiyatları Var

Ekonomist'in yaptığı habere göre kargo sektöründe hızla büyüyen marka ismi GKN Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, kargo fiyatlarına da zam geleceğini duyurdu.

Akyürek “Aralık 15’ten sonra kargo şirketlerinde yüzde 40 zam söz konusu olacak. Kargo ücretlerindeki artış tüketici tercihlerini değiştirecek. Pandemide yükelişe geçen e- ticaret, kargo ücretleri nedeniyle cazibesini kaybedecek. Tüketicilerin fiziki mağazalara kayışı olacak” dedi.

"Fiziki Mağazalar Tercih Edilecek"

Bugünün Türkiye’sinde 7-8 kargo şirketinin faaliyet gösterdiğini ve kurdaki artışın sektörlerinde de fiyat artışlarına neden olacağını ifade eden GKN Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, “Aralık 15’ten sonra kargo şirketlerinde yüzde 40 zam söz konusu olacak. Kargo ücretlerindeki artışın ise tüketici tercihlerinde değişimlere neden olacağını düşünüyoruz. Öyle ki pandemi ile birlikte yükselişe geçen e- ticaret, kargo ücretleri nedeniyle cazibesini kaybedecek. Bu durumda cüzdanını düşünen tüketicilerin fiziki mağazalara kayışı olacak” şeklinde konuştu.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *