"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bitcoin’de geri sayım başladı: 60 bin dolar desteği kırılacak mı?

Bitcoin’de geri sayım başladı: 60 bin dolar desteği kırılacak mı?

Önemli bir destek seviyesi olan 60 bin dolara yakın seviyelerde işlem gören Bitcoin, potansiyel kırılım ile düşüşe mi geçecek? Detaylar haberimizde...

Eylül ayını güçlü bir yükselişle kapatan kripto para piyasası, Ekim ayında jeopolitik gerginliklerin etkisiyle hızlı bir düşüş yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 60 bin dolar seviyesine çekilerek yatırımcıları tedirgin etti. Bu destek noktası, boğa piyasası döngüsünde kritik bir savunma hattı olarak görülüyor.

Geçtiğimiz haftayı toparlanma çabalarıyla geçiren Bitcoin için uzmanlar önemli analizler sundu. Teknik göstergeler, BTC'nin önümüzdeki günlerde değer kaybedebileceğini işaret ediyor.

BITCOIN FİYATI İÇİN BEKLENTİLER NELER?

Bitcoin, şu anda 60 bin dolar desteğine yakın seviyelerde işlem görüyor. Eğer bu önemli destek noktası kaybedilirse, satış baskısının artması bekleniyor.

Blockchain analiz firması IntoTheBlock’un verilerine göre, toplam adres sayısının %82’sine tekabül eden 44 milyon BTC adresi şu anda kârlı durumda.

Kripto analisti Ali Martinez, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, BTC’nin 60 bin 365 dolar seviyesindeki kritik destek noktasına dikkat çekti. Martinez’e göre, bu seviyenin kırılması durumunda Bitcoin’in 57 bin dolara kadar düşme riski bulunuyor.

Zincir üstü veriler, BTC'nin borsalardaki arzının arttığını ortaya koydu. AMBCrypto, “Borsalardaki BTC miktarının artması, genellikle satış baskısının yükseldiği anlamına gelir” ifadelerini kullandı. Bu durum, çoğunlukla fiyat düzeltmeleriyle sonuçlanıyor. Ancak genel olarak piyasa metrikleri hala iyimser bir tablo çiziyor.

Veriler ayrıca, yatırımcıların zararına satış yaptığını ve uzun vadeli cüzdanların son bir haftada en düşük işlem aktivitesini gösterdiğini ortaya koydu.

Pozitif gösterge olarak uzun vadeli yatırımcıları işaret eden AMBCrypto, şunları kaydetti;

“Vadeli işlem yatırımcıları arasında alım eğiliminin baskın olduğu görülüyor. Söz konusu metrik olumlu bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Daha iyi haber ise BTC fiyatının Bollinger Bantlarının alt sınırına dokunmak üzere olmasıdır. Ne zaman böyle bir olay yaşansa, yakında bir fiyat artışına işaret eder.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *