Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding endeksi yüzde 0,50 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,52 ile kimya, petrol, plastik, en çok gerileyen yüzde 2,22 ile metal ana sanayi oldu.
Analistler, Rusya'ya yönelik daha çok yaptırım beklentileri ve Amerika Merkez Bankası (Fed) para politikasında "hızlı ve düzenli" sıkılaşmaya gideceği endişeleri ile küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini, söyledi.
Fed'in mayıs ayı toplantısında hızlı faiz artırımlarına bilanço daraltma sürecinin eşlik edebileceğini gösteren yapılan açıklamalardan sonra Amerika'nın 10 yıllık tahvil faizinin son 3 yılın zirvesi olan 2,66 seviyesini test ettiğini analistler, bu kapsamda bugün açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart ayı toplantı tutanaklarının öneminin arttığını söyledi.
Yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Fed üyelerinin açıklamaları ile ECB toplantı tutanaklarının takip edileceğini söyleyen analistler, veri gündeminde yurt içinde Hazine nakit dengesi, yurt dışında Amerika'da haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Almanya'da sanayi üretimi, Avro Bölgesi'nde perakende satışların öne çıkacağını söyledi.
Analistler, teknik açıdan Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde 2.290 puanın destek, 2.350 ve 2.400 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.