"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Borsa ve kripto vergisi gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Borsa ve kripto vergisi gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” ifadelerinde bulundu. Öte yandan hükümet, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında vergi düzenlemeleri sürdürmeyi hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto vergisinin gündemlerinde olmadığını söyleyerek “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” ifadelerinde bulundu. 

Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını da belirten Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık."

"BİR SÜRE SONRA BU TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞECEK"

Hükümet, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında vergi düzenlemelerini sürdürmeyi hedefliyor. 

Bir süredir piyasalarda hükümetin bankalar ve finans kuruluşlarının 2025’te geçecekleri enflasyon muhasebesinin ertelenebileceği tartışmaları yapılıyor. Mülakatta “Finans kuruluşları 2025’te enflasyon muhasebesine geçecekler mi, geçmeyecekler mi?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *