"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Ekonomi Dikkat çeken araştırma: Türkiye, milyoner artışında Avrupa lideri olacak

Dikkat çeken araştırma: Türkiye, milyoner artışında Avrupa lideri olacak

İngiltere merkezli Adam Smith Enstitüsü’nün (ASI) yayınladığı rapora göre, Türkiye, 2028 yılına kadar milyoner sayısında Avrupa’da en büyük artışı kaydedecek ülkelerden biri olabilir. Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve İsveç de milyoner sayısında önemli artış beklenen ülkeler arasında.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Adam Smith Enstitüsü (ASI), 2028 yılına kadar Avrupa'da hangi ülkelerde milyoner sayısının ne denli artacağına dair araştırma yayınladı.

ABD, Japonya, Fransa, Almanya, İtalya ve Macaristan gibi 36 ülkenin servetlerinin incelediği 'Milyoner Takibi Raporu’nda Türkiye’nin ekonomik büyüme açısından dikkat çekici bir performans sergilediği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK YÜKSELİŞİ DİKKAT ÇEKTİ

2028 yılına kadar Türkiye’de milyoner oranında yüzde 34'lük bir artış öngörülüyor. Bu artış oranı, Türkiye'yi Avrupa’da bu alanda öne çıkan ülkelerden biri yapıyor.

Raporda özellikle Türkiye’nin 2022-2023 yılları arasında kişi başına düşen servette yüzde 157’nin üzerinde bir büyüme kaydettiği belirtiliyor. Bu büyüme oranının, Türkiye’yi dünya genelinde dikkat çeken bir konuma getirdiği aktarılıyor.

maaszampara-1475917

DÜNYA GENELİNDE TAYVAN LİDER

Raporda Türkiye’nin yanı sıra, Rusya ve İsveç, 2028 yılına kadar milyoner oranında en büyük artışı yaşayacak Avrupa ülkeleri olarak öne çıktı. 

Dünya genelinde ise en büyük milyoner artışının Tayvan’da gerçekleşeceği öngörülüyor. Tayvan’ın yüzde 51 oranında bir artışla dünya çapında lider olacağı belirtiliyor.

Altın Fiyatları (1)-1

VARLIK SINIFLARINDA TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI

Türkiye’nin bu büyümesinde nakit, hisse senedi, emlak ve özel emeklilik fonları gibi varlık sınıflarındaki artış etkili oldu. Bu sınıflarda 1 milyon dolardan fazla net servete sahip kişi sayısındaki artış, Türkiye'nin milyoner sayısındaki büyümede kilit rol oynuyor.

Raporda şöyle dendi: "Türkiye, 2022 ve 2023 yılları arasında yetişkin başına servette yüzde 157'nin üzerinde şaşırtıcı bir büyüme ile dikkat çekmekte ve diğer tüm ülkeleri geride bırakmaktadır. Türkiye'ye en yakın ülkeler, yüzde 20'ye yakın artışla Katar ve Rusya olurken, onları yüzde 16'nın biraz üzerinde artışla Güney Afrika ve yüzde 14 ile İsrail izliyor."

Sonuç olarak, Adam Smith Enstitüsü’nün araştırması, Türkiye’nin ekonomik gücünün artmaya devam edeceğini ve 2028 yılına kadar Avrupa’da milyoner sayısındaki en büyük artışa imza atabileceğini gösteriyor.

Ekim Ayi Merkez Bankasi Faiz Karari Ne Olacak Ekonomistlerden Carpici Tahminler (1)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *